Hyundai Santa Fe: koppeling vervangen Santa FE 20crdi - 4x2 - 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 20crdi

wij hebben koppeling gedemonteerd, vliegwiel defekt.
Maar hoe monteer je die duivelse koppelinglager terug, die zit erop "geklikt"

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Jan,

Je moet het druklager van de drukgroep demonteren, dit is mogelijk als je de borging hiervan beetje indrukt. achter het lager zit namelijk een borgveer. zo krijg je dat lager los. daarna monteeer je het lager aan de koppelingsgaffel. als je de de versnellingsbak heb gemonteerd hoef je de koppeling 1 keer in te trappen en het lager zal weer in de drukgroep schieten.

groeten,

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

probleem was al opgelost ondertussen. Je moet de versnellingsbak gewoonweg met een grote ruk met 2 bandenijzers lostrekken zoals sommige cardans uit de versnellingsbak.

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

aha ik begrijp nu pas wat je echt bedoelde, je kreeg de versnellingsbak niet van de motor gedemonteerd. jaah je kan het op jou manier doen, vrij orthodox maar officieeel moet je de koppelingsgaffel de andere kant op duwen, dan klikt het druklager los en kan je de bak eraf halen.

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

idd. Toch bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.