Hyundai Santa Fe: Vervangen van een krukas positie sensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i 4WD

Kan iemand mij vertellen hoe te werk te gaan voor het vervangen van een krukas positie sensor bij de Hyundai Santa Fe 2.4i 4WD van bouwjaar 2001 ?
Ik heb al begrepen dat dit een aardig karwei is maar zou dit graag nog even navragen bij iemand met ervaring op dit gebied.
De auto viel onder het rijden ineens stil en was niet meer aan de praat te krijgen starten starten en nog eens starten maar niet meer aan de gang te krijgen.
Toen afgesleept en uit laten lezen bij een Bosh garage en daar werd mij gemeld dat de krukas positie sensor stuk zou zijn.
Ik hoop snel iets te horen van iemand die hier wel raad mee weet.
Alvast bedankt
m.v.g René.

René Snellen

Geplaatst door René Snellen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

hiervoor zal je de distributieriem moeten demonteren, en de tafel waar je stuurpomp aan vast zit. let er op bij het monteren dat de balansassen goed staan, je zal niet de eerste zijn die hiermee de fout in gaat, met tot gevolg dat meestal je uitlaatspruitstuk scheurt.

gr. Rien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.