Hyundai Hyundai Coupe: Koppeling/versnellingsbak probleem

Bouwjaar: 1997

Beste mensen,

Ben sinds afgelopen zaterdag een trotse bezitter van een Hyudai Coupe uit 97 met 143.000 op de teller. Ik merkte dat het schakelen wat anders verloopt dan mijn vorige (fiat Bravo 1.4) hij voelt "korter". Maar ik merk dat zodra ik wat sneller wegtrek, en van zn 1 naar 2 schakel, ik vaak het tandenknars geluid hoor, dat alleen van 1 naar 2, en ook alleen als ik sneller optrek. Zodra ik rustig schakel is er niets aan de hand, hij doet het ook alleen van 1 naar 2 en niet bij hogere versnellingen. Ik heb me laten vertellen dat ik waarschijnlijk het koppelingspedaal niet lang genoeg/diep genoeg intrap. Zou kunnen, maar kan het misschien ook iets anders zijn? Op zich schakelt hij verder goed.... misschien kan ik iets verstellen onder de kap?

Groeten, Barry

AkUmA

Geplaatst door AkUmA (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

probeer eerst eens de vloeistof van de koppeling te vervangen en te ontluchten.
Gebruik remvloeistof DOT 3.

mvg,
Hans.

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je dit enkel hebt op de 2de versnelling, zal er wel iets mis zijn met de synchronisatie van de 2de versnelling (synchromesh versleten???), je kan proberen met dunnere olie bv. motorolie op de bak te doen, en anders de 2de versnelling vervangen.

AkUmA (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden, ik ga er maar eens mee aan de gang!

Gr. Barry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.