Hyundai TERRACAN VAN 2.9 CRDI 4WD: Krukaspoelie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: J3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 110

Ik ben in het bezit van een Terracan 2,9 CRDI uit 2002 en zoals bij zoveel van deze motoren is hier ook de koppakking lek.
Om de distributie riem te verwijderen moet ik de krukaspoelie verwijderen, maar deze zit zo vreselijk vast, ik krijg hem niet los met een slagmoer sleutel en ook niet met een verlengde sleutel. (dop 38 en ruim een meter lange as)
Ik ben bang dat ik het allemaal afbreek op deze manier.
Werkplaats handboek geeft helaas geen richting aan, maar overal op internet lees ik dat het normale rechtse draad is en dat met de moer zelfs los draait door de motor te starten...!!

Heeft iemand ervaring en tips hoe ik dit los kan draaien?

ben223

Geplaatst door ben223 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Terracan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Kop van de bout iets warm stoken. Met een geschikte (prof) slagmoer sleutel is altijd los.....

Gr. paul

wim12199 (0) PRO, 7 jaar geleden

Wat is het probleem? olie in koelwater?

ben223 (0), 7 jaar geleden

De bout is inmiddels los.
Warmstoken leek mij niet zo'n goed idee bij een krukas. En mijn Rodac slagmoersleutel van 650NM was zelfs te licht.
Ik heb een as gedraaid van ruim anderhalve meter en het daarmee los gekregen. De bout zat zo vreselijk vast. Waarschijnlijk heeft iemand de distributie in het verleden vervangen en de bout onbenullig met een slagmoer sleutel aangedraaid. (het hoort 125NM te zijn)

Het probleem van de auto is dat hij liters water verbruikt en dat je dat ook gedeeltelijk terugvindt in de uitlaatgassen. Alles wijst op het bekende probleem van deze auto's dat de koppakking kapot is. Het laten doen is voor deze auto te kostbaar, maar hij rijdt te goed om hem af te schrijven.

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Ben

De meeste krukasbouten zijn zgn rekbouten (aantrekken met het juiste aanhaalmoment)
Kort heet stoken is geen enkel probleem.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Terracan of stel zelf een nieuwe vraag.