Hyundai I 10 2012: lekkende oliekeerring Hyundai

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA-5, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Er druppelt af en toe wat olie uit de keerring op mijn aandrijfas. Dit na het vervangen van de koppeling. Waarschijnlijk wat opgerekt? Nu lijkt de lekkage te verminderen. Het niveau in de versnellingsbak is nog voldoende. Twee vragen:
1e Kan de keerring zich herstellen?
2e Er zijn additieven te koop om lekken te "genezen". Zijn deze betrouwbaar?

wil1234

Geplaatst door wil1234 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i10? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2665) PRO, 4 jaar geleden

Is de koppeling vervangen bij een garage , zo ja zou ik terug gaan en met hun overleggen wat te doen , is dan iets niet helemaal goed gegaan bij de reparatie likt mij , toevoegingen zijn lap middelen , werken of niet of tijdelijk.

wil1234 (0), 4 jaar geleden

Door garage vervangen. Dat was voor ik hem kocht. Geen garantie. Ik heb een nieuwe keerring klaar liggen om zelf te vervangen. Maar het lekken lijkt plotseling gestopt. Vreemd? Of komt dat meer voor?

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Je hebt wel degelijk garantie. Dat is namelijk wettelijk verplicht.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

wil1234 (0), 4 jaar geleden

Heb er geen vertrouwen in, en is ook nog eens heuuul ver weg...Ik snap niet dat de lekkage gestopt is. Kan het zijn dat ze er te veel olie in gestopt hebben? Zou er ergens een ontluchting op de differentieel/versnellingsbak zitten die verstopt is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i10 of stel zelf een nieuwe vraag.