Hyundai Excel: ontluchten koelsysteem

Bouwjaar: 1999

Ik heb hier pas een cilinderkoppaking vervangen van mijn Excel 1300cc.Nu is het probleem dat ik het koelsysteem niet ontlucht krijg.
Hij ligt op gas en ik heb aan de ontspanner geprobeert de lucht te laten ontsnappen maar er zit blijkbaar nog lucht in.(je hoort en voelt het borrelen in de darmen en het expansievat)
Moet ik de wagen misschien vanvoor omhoogzetten of weten jullie iets beters.
D.b.v.
Ivo

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit lijkt op een thermostaat die niet open wil gaan,word de onderste slang wel warm?

Hans

ovi (0), 19 jaar geleden

Ik heb de thermostaat er al uitgesmeten om te proberen maar het probleem blijft hetzelfde.
De kulas is trouwens gevlakt en gereviseert dus opnieuw de cillinderkoppakking is het niet.Rijdt en draaid trouwens perfekt.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Maar is er wel goede circulatie?als dat er is,dan zou je kunnen proberen de auto aan de voorzijde op te krikken.

Hans

ovi (0), 19 jaar geleden

Heb hem blijven ontluchten aan de ontspanner v/d LPG en geen probleem meer gehad de laatste dagen.Het was dus toch alleen lucht en niet terug de koppakdichting.(oef)Dit is de eerste maal dat ik dit meemaak en ik heb nochtans al wa cilinderkoppakkingen vervangen.Bedankt voor de tips gasten.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

ik weet niet wat je bedoelt met ontspanner v/d lpg,maar heb ook iets meegemaakt;halve auto vernieuwd,bleek de verdamper gas in het koelsysteem te lekken

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Belgisch voor ontluchtingsnippel.

ovi (0), 19 jaar geleden

Nee Jan.Een ontluchtingsnippel is bij ons Belgen ook een ontluchtingsnippel.(lol)Deze staat meestal op het thermostaathuis maar niet op deze wagen wat het dus moeilijk maakt om de lucht er uit te krijgen.
Het is wel degelijk de verdamper (bij ons dus "ontspanner") zoals Mr.D Cnossen het bedoelt.Dit is trouwens een zeer goede tip maar ik denk niet dat dit bij mij het geval is daar ik nu toch al meer dan een week zonder problemen rij.Ik ga er dit weekend terug de thermostaat en antivries indoen en zal dan weer moeten ontluchten zoals ik het nu gedaan heb.Zal is effe goed ruiken of ik gas ruik als ik hem ontlucht.

ovi (0), 19 jaar geleden

Nog steeds alles in orde nadat ik reeds meer dan een maand met de thermostaat rij.
Wat een dom luchtbelletje dat zich slim weggestoken heeft toch kan te weeg brengen hé.
In ieder geval iedereen bedankt voor de goede raad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.