Hyundai Atos: ontsteking

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 / 54 pk

Mijn Atos Prime liep soms maar op 3 cilinders. Bougies vervangen, en het was soms beter, maar had het regelmatig nog steeds. Op een gegeven moment zie ik vonken overspringen vanuit de rand van de verdelerkap naar de blok. Auto moest gekeurd worden, dus heb dat ook aan de garage vertelt. Deze hebben mij na het controleren gezegd dat de ontsteking stuk zou zijn. Dus een gebruikte complete ontsteking gekocht, door de garage erin laten zetten, maar had het nog steeds, ook na het wisselen van de verdelerkap. Men vertelde mij toen dat deze hetzelfde euvel had. Toeval? Nee, daar geloofde ik niet in. Maar goed, weer een andere ontsteking gekocht. Deze heb ik er zelf in gezet, en de auto loopt weer normaal, maar de vonken die blijven overspringen vanuit de rand van de verdelerkap naar de basis van de ontsteking. Wat is hier mis? Kabel van bobine? Massa? Wie heeft hier een verklaring en oplossing voor?

Rolly_35

Geplaatst door Rolly_35 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ludolf01 (0), 9 jaar geleden

Bougiekabels slaan door....vervang de kabels maar en zoek een andere garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.