Hyundai Santa Fe: Santa Fe 2.4i 16v loopt af en toe op 3 cylinders.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 16V 107KW

Hallo mijn Santa Fe 2.4 16v van 2003 loopt af en toe op 3 cilinders, het probleem is een groot mysterie. Wanneer auto op gas overschakelt is er geen probleem meer.

Bougies, bougiekabels, bobines zijn al vervangen. Maar nu heb ik zelf iets gevonden. Gisteren rook ik benzine en zag ik een slangetje losliggen.
Het slangetje zit volgens mij op een drukregelaar die weer op de brandstofgallerij zit, dit slangetje van 20cm loopt naar het inlaatspruitstuk en trek vacuum bij het lopen van de motor.

Wat nu vreemd is.. Het slangetje zelf zit vol met zwarte aangekoekte (sludge) en uit de benzinedrukregelaar druppelt benzine.

Is het normaal dat hier benzine uit druppelt en dat er zwarte "sludge" in het slangetje zit? Zoniet dan is waarschijnlijk dat door de kapotte drukregelaar de auto op 3 cilinders loopt? (lage benzinedruk?)

Graag jullie expertise.

Thanks,
Roy

RoyvW

Geplaatst door RoyvW (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Roy,
dit is inderdaad niet goed. Uit het vacuumslangetje/aansluiting drukregelaar mag geen brandstof komen. Waarschijnlijk membraam gescheurd.

RoyvW (0), 11 jaar geleden

Hallo Maarten,

Dat is moooi om te horen, auto houd ook in op zowel gas als benzine, het lijkt alsof de auto verzuipt, wat dus ook gebeurd.
Bedankt voor je reactie!

Groet,
Roy

RoyvW (0), 11 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen wat nu de daadwerkelijke naam is van het onderdeel wat bij mij kapot is?

Drukregelaar?
Brandstofaccumulator?

Ik kan het onderdeel zelf nergens op internet vinden om te bestellen.
Een onderdeelnummer zou perfect zijn!

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

maak eens een foto,dat we zeker te weten of hetzelfde praten...

RoyvW (0), 11 jaar geleden

[url=http://postimage.org/image/ybhwg90bb/][img]http://s7.postimage.org/ybhwg90bb/drukre...[/img][/url]

De rode pijl geeft het onderdeel aan (drukregelaar), in het zwarte slangetje dat naar boven loopt druppelt benzine vanuit de regelaar, mag volgens mij niet.

De blauwe lijn geeft volgens mij de brandstofgallerij aan.

Kan iemand mij een onderdeelnummer geven?

Correct me if I'm wrong.

RoyvW (0), 11 jaar geleden

Zie ook mijn andere topic die ik kwijt was maar nu weer gevonden heb;

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

RoyvW (0), 11 jaar geleden

Om even een update te geven, problemen zijn opgelost. De motor is nu echt onder de loep genomen en daar zijn een aantal zaken geconstateerd. Bijna alle sensoren en LPG en injectie aanstuur computers zijn vervangen, daarnaast zijn bijna alle sensoren op de motor vervangen, helaas was het probleem toen nog niet verholpen. Na verder zoeken kwamen we erachter dat de distributieriem er verkeerd om op zat, betekent dat de looprichting van de riem niet goed was waardoor de riem slap is gaan staan. Gelukkig had dit geen verdere gevolgen voor de motor. De riem is vervangen, toen liep de motor weer een stuk beter, maar nog niet ideaal. Als laatste is de complete kop gereviseerd, na de revisie liep de motor weer als nieuw en heb ik geen problemen meer gehad.

Zelf heb ik nog ValveCare laten inbouwen om de problemen weg te houden in de toekomst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.