Hyundai H200: slecht schakelen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

hoi hoi mijn auto schakeld slecht van de 1 naar de 2 en van de 2 naar de 1 als die koud is als die warm is schakeld die beter het lijlk er ook wel op dat de koppeling erg vroeg pak wat zou dit kunnen zijn groetjes henrie

lompie

Geplaatst door lompie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mausx (0), 14 jaar geleden

Zeer waarschijnlijk is dan de koppeling versleten, daarvan gaat ie slecht schakelen en raar ontkoppelen.

aan te raden is om samen met de koppeling ook de versnellingsbak olie te vervangen.

lompie (0), 14 jaar geleden

hoi hoi maar als die versleten zou zijn dan zou die toch boven aan moeten pakken neem ik aan maar toch al bedankt groetjes henrie [quote=Mausx]Zeer waarschijnlijk is dan de koppeling versleten, daarvan gaat ie slecht schakelen en raar ontkoppelen.

aan te raden is om samen met de koppeling ook de versnellingsbak olie te vervangen.[/quote]

garage van horne3459 (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer eens het olie nivo van de hydr. koppeling,onder motorkap stuurkant bij schutbord,wanneer te weinig kun je bijnullen met remvloeistof

Mausx (0), 14 jaar geleden

* hoi hoi maar als die versleten zou zijn dan zou die toch boven aan moeten pakken neem ik aan maar toch al bedankt groetjes henrie *

Nee, deze koppeling werkt hydraulisch. als hij versleten raakt is er onvoldoende slag over om goed te kunnen ontkoppelen.

En mocht het vloeistofpeil te laag zijn, niet bijvullen totdat je de oorzaak gevonden hebt waarom deze laag staat. remvloeistof vervliegt niet.

een oorzaak kan zijn een versleten koppeling of lekkage van de hoofd- of de werkcilinder van de koppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.