Hyundai Getz: startprobleem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,
wij hebben in jan.2009 een nieuwe Getz gekocht. In febr. moesten er nieuwe schokbrekers onder en toen we de auto ophaalden had hij voor de eerste keer moeite met starten. Sindsdien is de auto al diverse malen bij de dealer geweest en vandaag hebben wij hem voor de 5e keer ter reparatie weggebracht. Er is al een nieuwe contactslotring en een nieuwe startonderbreker ingekomen. De laatste keer hebben ze een uitdraai gemaakt van de computer instellingen en deze vergeleken met een andere Getz. Er waren verschillen en toen hebben ze de instellingen veranderd. Het gaat elke keer 2,5 /3 maanden goed en dan begint het weer opnieuw. Volgens ons heeft de garage ook geen idee wat het probleem nu eigenlijk is, en proberen ze elke keer wat. We hebben ook al gevraagd of ze misschien bij het vervangen van de schokbrekers een kabel geraakt hebben, waardoor er af en toe verkeerde signalen naar de electronica gestuurd worden. Volgens de garage kan dit niet en is het zuiver toeval dat het toen begonnen is.
Heeft iemand wel vaker van dit probleem gehoord en weet iemand misschien een oplossing?

martinus47

Geplaatst door martinus47 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Is er al contact geweest tussen de dealer en de importeur? En wat kwam daar uit?
Het is en blijft garantie, zelfs als ze het pas over 10 jaar vinden. Dus blijven aandringen op een oplossing en gratis leenauto's.

Omschrijf eens wat er bij het starten gebeurt en hoe je hem dan uiteindelijk aankrijgt.
En hou voor jezelf eens de weersomstandigheden bij - temperatuur, zon/regen, etc.

martinus47 (0), 13 jaar geleden

Of er contact geweest is tussen de dealer en de importeur, daar krijgen we een beetje vaag antwoord op. Ze zeggen van wel. maar we hebben onze twijfels hierbij. We krijgen wel een gratis leenauto.
Wat er bij het starten gebeurt: als je de sleutel omdraait, wordt de motor wel met genoeg toeren rondgegooid om te kunnen starten, maar hij slaat niet aan. De voorlaatste keer, brandde het lampje van de antidiefstal beveiliging de ene keer wel en de andere keer niet , als hij wel brandde startte de auto meteen als hij niet brandde startte de auto niet, maar de motor werd wel rondgegooid. We probeerden het dan net zolang tot het lampje ging brandden , door de sleutel om te draaien en of eruit te halen en opnieuw in het contactslot te steken. Nu deze laatste keer ging zelfs dit verhaal niet meer op, want hij startte soms wel al brandde het lampje niet en andersom.
Weersomstandigheden: We hebben hier ook wel al opgelet, maar volgens ons heeft dit geen invloed.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Schijnt dan toch in de startonderbreker te zitten.
Zelf eens contact met de importeur opnemen?

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

ik heb deze klacht al verschillende keren meegemaakt. voor de klacht heb ik telkens de SMARTRA vervangen. is dit bij jou ok al vervangen?

martinus47 (0), 13 jaar geleden

Smartra? nog nooit van gehoord, maar we zullen onze dealer er naar vragen.

Milo84 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is de ring bij het contactslot maar die hadden ze al vervangen zoals je zei.
Heb je al eens een tijd een andere sleutel geprobeerd?
Zit duidelijk in de startonderbreking vraag ook even bij je garage of ze de pennetjes in de stekker van de smartra en beetje twisten en de stekker goed reinigen want het contact in de stekker wil nog wel eens voor problemen zorgen...

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

neej, daar ben ik het niet mee eens wat Milo84 zegt. de ring om het contactslot is de antennering. deze zit aangesloten op de smartra.

groete rien

martinus47 (0), 13 jaar geleden

Vandaag de auto weer opgehaald, en gevraagd naar de smartra. Deze zou al eens bij een van de vorige keren vervangen zijn. Nu hebben ze de motor computer (ecm) vervangen. We zullen maar hopen dat het probleem nu verholpen is. Bij de vorige reparaties ging het 2/5 tot 3 mnd. goed, dus over een maand of 3 zal ik nog even laten weten hoe het gaat.
Bedankt voor de reacties.

Milo84 (0) PRO, 13 jaar geleden

Daar heb je gelijk in rien

martinus47 (0), 13 jaar geleden

We zijn nu 4 maanden verder en we hebben nog geen storing weer gehad (na de vervanging van de motorcomputer ecm).

Milo84 (0) PRO, 13 jaar geleden

oke nou super hopen dat het goed blijft nu!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.