Hyundai I 20 2012: Startprobleem

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hyundai i20 valt spontaan in slaap.

Ik heb een Hyundai i20, sinds 8 maanden heeft hij een vaag probleem, de auto valt regelmatig tijdens het parkeren spontaan stil, deuren willen niet open, motor wil niet starten, radio en de klok worden gereset. Kortom de hele auto geeft niet meer thuis, ik moet soms de deuren met de sleutel openmaken en wachten (soms 10 minuten lang) tot de auto wakker wordt en dan doet alles het normaal behalve de radio en de klok, die moeten telkens handmatig ingesteld worden, oh ja, en hij slaat af bij het aanzetten van groot licht waarbij de auto heel hard op de motor remt.
Ik ben bij het autoservice bedrijf geweest waar ik de accu een aantal maanden geleden heb gekocht, die hebben de massa aansluiting schoon gemaakt en opnieuw vastgemaakt iets wat geen oplossing gaf en ook bij de dealer geweest die heeft de auto uitgelezen maar daar kwam er niets uit.
Misschien moet de auto uitgelezen worden op het moment dat hij het niet doet, maar!!! zoals altijd, dat gebeurt natuurlijk niet. Is er een oplossing of een advies hiervoor? Alvast bedankt.

Merk: Hyundai
Type: I20
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine

Trimo

Geplaatst door Trimo , lid sinds 2 weken geleden

4 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

Uitlezen/meten met groot licht aan. Want dan valt de motor uit.

Ik ben bang dat er ergens een gigantische kortsluiting/draadbreuk zit in de bekabeling.
Het lijkt erop dat de 12 V voeding wegvalt. Daarom moet je de radio en het klokje opnieuw instellen.

Trimo, 2 weken geleden

Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Maar hoe kan het dat de auto na een aantal minuten weigeren weer start en alles weer goed werkt als er een breuk in de bekabeling zit.

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Omdat hij net zo spontaan weer contact maakt als dat hij het verbreekt.

Moderator Problemcar PRO, 2 weken geleden

Trimo, jou 2e topic is verwijderd omdat het geen zin heeft om 2 topics over hetzelfde probleem te starten.
Gewoon antwoorden in dit topic.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I 20 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.