Hyundai I 20 2012: Startprobleem

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hyundai i20 valt spontaan in slaap.

Ik heb een Hyundai i20, sinds 8 maanden heeft hij een vaag probleem, de auto valt regelmatig tijdens het parkeren spontaan stil, deuren willen niet open, motor wil niet starten, radio en de klok worden gereset. Kortom de hele auto geeft niet meer thuis, ik moet soms de deuren met de sleutel openmaken en wachten (soms 10 minuten lang) tot de auto wakker wordt en dan doet alles het normaal behalve de radio en de klok, die moeten telkens handmatig ingesteld worden, oh ja, en hij slaat af bij het aanzetten van groot licht waarbij de auto heel hard op de motor remt.
Ik ben bij het autoservice bedrijf geweest waar ik de accu een aantal maanden geleden heb gekocht, die hebben de massa aansluiting schoon gemaakt en opnieuw vastgemaakt iets wat geen oplossing gaf en ook bij de dealer geweest die heeft de auto uitgelezen maar daar kwam er niets uit.
Misschien moet de auto uitgelezen worden op het moment dat hij het niet doet, maar!!! zoals altijd, dat gebeurt natuurlijk niet. Is er een oplossing of een advies hiervoor? Alvast bedankt.

Merk: Hyundai
Type: I20
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine

Trimo

Geplaatst door Trimo , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Uitlezen/meten met groot licht aan. Want dan valt de motor uit.

Ik ben bang dat er ergens een gigantische kortsluiting/draadbreuk zit in de bekabeling.
Het lijkt erop dat de 12 V voeding wegvalt. Daarom moet je de radio en het klokje opnieuw instellen.

Trimo, 1 jaar geleden

Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Maar hoe kan het dat de auto na een aantal minuten weigeren weer start en alles weer goed werkt als er een breuk in de bekabeling zit.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Omdat hij net zo spontaan weer contact maakt als dat hij het verbreekt.

Moderator Problemcar PRO, 1 jaar geleden

Trimo, jou 2e topic is verwijderd omdat het geen zin heeft om 2 topics over hetzelfde probleem te starten.
Gewoon antwoorden in dit topic.

Moderator Problemcar

Trimo, 1 jaar geleden

Trimo, 1 jaar geleden

Update, 19-7-22
Omdat de massakabel telkens als oorzaak van de storing wordt aangewezen, heb ik hem drie weken geleden opnieuw losgemaakt, beide uiteinden meer dan grondig schoon geschuurd, licht ingevet en strak vastgemaakt aan het aansluitpunt die ik kaal had geschuurd.
Het resultaat na vier weken:
Ik moet met enige voorzichtigheid zeggen, dat het probleem nu, na vier weken ongeveer voor de helft is opgelost, d.w.z. de auto valt niet meer volledig dood, het probleem herhaald zich nog steeds helaas, maar als het probleem zich voordoet, dan worden alle gegevens op het instrumentenpaneel net als voorheen gereset inclusief de klok (geen verbetering dus), maar de radio behoudt wel zijn instelling, veder heb ik opnieuw de controle op de portieren en het starten, die reageren nu meteen, Ik kan gelukkig weer wegrijden wanneer het me uitkomt, maar!!! zonder een goed horloge ben ik het zicht op de tijd kwijt net als alle andere gegevens van het instrumentenpaneel.

= wordt vervolgd=

check

Beste antwoord, geplaatst door Trimo, 1 jaar geleden

Volledig opgelost,
Ik heb een maand geleden zelf een nieuwe massakabel gemaakt (ongeveer even lang als de oude kabel) uit 5 massieve elektriciteitsdraden zonder isolatie, die ik stevig aan elkaar heb gevlochten en voorzien van een buiten isolatie d.m.v een krimpkoos. Resultaat: het probleem is nu na 4 weken volledig verdwenen en weggebleven, geen last meer van: deuren die weigeren, geen startprobleem, geen gegevensverlies, kortom de auto doet het als vanouds, heerlijk, heerlijk.

Trimo, 1 jaar geleden

Ik hoop dat er mensen zijn die hier wat aan hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.