Hyundai Excel: Stottert en opeens vol gas & "Check Engine"-lampje

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Vandaag een 2e hands Excel 1.5 GS uit '95 gekocht bij een particulier die prima in orde leek. Ook met de proefrit. Helaas op de terug weg stotterde hij een keer. Ik dacht dat ik hem zelf misschien op te hoge toeren had laten lopen. Toen ging ook het "check engine" lampje aan. Even gestopt en toen ging hij weer uit en reed als een zonnetje.
Aangezien ik al eerder van het lampjes-probleem had gehoord dacht ik dat het mee zou vallen.

Net een nieuwe cd speler voor erin gaan halen (wat er ook niet in kon aangezien de verkeerde kabeltjes waren doorgeknipt...) en op de terugweg naar huis, op de snelweg, stotterde hij opeens énorm en ging daarna vol gas, waardoor ik 2x bijna een ongeluk had. Direct van de snelweg af gegaan en binnendoor naar huis gereden.
Met mijn vader nog een stukje gereden en toen begon hij al in onze straat en stotterde vréselijk, blokje om gereden naar huis terug en toen was het weer goed. Nog gekeken onder de motorkap maar niet direct iets kunnen vinden.

22-12 Is hij de laatste keer goedgekeurd en ook APK gekeurd. Onlangs de filters, accu's en banden vervangen.

Wat kan dit zijn? Hij gaat sowieso maandag naar de garage en nu is een bekende van ons er naar aan het kijken. Maar alle suggesties zijn welkom aangezien ik meer verstand heb van paarden dan auto's en hem toch héél hard nodig heb!

Alvast enorm bedankt, mvg Solvej

Versace

Geplaatst door Versace (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

solvej om tebeginnen het storinggeheugen laten uitlezen daar moet wel een of andere storing in staan.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.