Hyundai Excel: 'trillende' remmen Hyundai Excel 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3. 12V

Vorige week is onze auto (Excel uit '97), goed functionerend, voor een grote beurt naar een garage geweest. Na deze grote beurt, waarbij de remmen zijn losgehaald, bleken bij vertrek de remmen enorm te trillen.
Bij grote beurt was niets te zien, behalve draagarmen beide zijden die ivm beginnende roestvorming vervangen zijn. De auto heeft 77.000 km gelopen; en verkeert nog in zeer goede staat.

Volgens de garagehouder een raadsel; dit kon niet zijn ontstaan door hun werk. Toch heeft hij de auto teruggenomen om de schijven van de voorwielen te slijpen. Dit heeft hij ook gedaan; het bleek echter niet te helpen. De voorschrijven waren dus ook niet krom.
Erna bleek, volgens een andere monteur bij hetzelfde bedrijf, het aan de achterremmen (trommelremmen) te liggen. Want: als je aan de handrem trekt bij enige snelheid, trilt de auto nog heviger.
De dag erna hebben ze dus ook de trommelremmen achter geslepen. Verder zijn zekerheidshalve alle remmen ontvet, opgeschuurd en nogmaals schoongemaakt.

Dit alles had geen effect. De garage (geen merkdealer) stond voor een raadsel en vandaag heb ik de auto teruggekregen; onverrichter zaken, maar met rekening voor het uitdraaien van de trommels achter (45 euro).

wat zouden andere mogelijke oorzaak kunnen zijn voor deze hevige trillingen in het remsysteem? de trilling is volbaar op het pedaal, maar niet op het stuur. de auto trekt niet naar één kant ofzo; alles werkt, alleen het remsysteem is dus door de garage beschadigd.

Bedankt voor jullie opine

tomboektoe

Geplaatst door tomboektoe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Appie505 (0), 17 jaar geleden

Even over je draagarmen zijn deze kosteloos vervangen of moest je ervoor betalen?

En misschien zit er een kromme velg onder je auto dat het trillen veroorzaakt

tomboektoe (0), 17 jaar geleden

De draagarmen zijn tegen betaling vervangen. Hoezo vraag je daar naar? Klopt het, dat dat niet met de trillingen tem aken kan hebben?

Hoe kom ik erachter of een velg krom is? Hij trilt bij 'gewoon rijden' niet. Er zijn bij deze grote beurt inderdaad 3 banden vervangen, wellicht is één van de velgen op een andere plek teruggezet dan ie oorspronkelijk zat en geeft dat het probleem?

Bedankt vast voor de reactie!

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Remtrommel (s) vervangen door nieuwe of goede gebruikten. Grtn.Ad

Appie505 (0), 17 jaar geleden

-

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je trillingen hebt enkel tijdens het remmen, komt dit ZEKER van de remmen zelf voort en niet van de wielen. Hebben ze al eens gekeken of er geen vuil of roest tussen de remschijf en de wielnaaf zit. (Of tussen de remtrommel en de wielnaaf achteraan)?
Kijk ook eens als het een geventileerde schijfrem is of er geen koelrib gebroken zit.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Juist,Wim

Appie505 (0), 17 jaar geleden

-

tomboektoe (0), 17 jaar geleden

Uiteindelijk is het probeem bij een andere garage prima verholpen. Remschoenen achter vervangen, trommels achter opnieuw uitgedraaid. Balans wiel rechtsachter gecorrigeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.