Hyundai Terracan: veel rook in opwarmfase 2.9 commomrail diesel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9commomrail diesel

Een klant van ons heeft een Hyundai Terracan 2.9 crdi. In de opwarmfase rookt de auto zeer sterk. Er komt ook een zeer sterke reuk vanaf. Als de auto warm is is er geen probleem meer. Uitlezen bij hyundai levert niets op. Na toevoeging van Forte Diesel Cleaner is het probleem minder maar nog niet weg. Heeft iemand dit al meegemaakt bij hyundai?

Met vriendelijke groet,

Dennis Bustin

Autobedrijf784

Geplaatst door Autobedrijf784 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Terracan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Blijft EGR klep openstaan?
Loopt hij wel regelmatig? (op alle cilinders)
Hoeveel KM?
Wat voor kleur rook?

Autobedrijf784 (0) PRO, 19 jaar geleden

ca 60000km
kleur rook blauw/wit
hij loopt op 4 cil wel een beetje rauw
hoe is egr klep na te zien?

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het een pneumatische is kun je het slangetje eraf trekken zodat je weet dat hij niet bedient wordt.
Probeer hem eens op 'verse' brandstof....

Autobedrijf784 (0) PRO, 19 jaar geleden

Verse brandstof is al in het begin gedaan
Ook het slangetje is eens losgetrokken en met rijden geen verschil. Membraam is dicht

mazdaman (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens in het brandstoffilter of er geen slijpsel in zit , kan afkomstig zijn van de pomp

rykmarco (0), 19 jaar geleden

heb laatst hetzelfde gehad bij een kennis, hogedrukpomp defect bij 80.000 km, is gerepareerd onder garantie

marco

peter kemper (0), 17 jaar geleden

ik heb een Terracan2.9 commomrail diesel en als ik mijn klimaatcontrol aanzet dan stopt de motor 2tot 5 seconden als het heel erg warm is soms wel 5 keer per km . Hij is nu bijna 3 jaar oud en twee hyundai garages kunnen niets vinden en de dealer zegt dat alle zware auto,s dat hebben .Ik heb ook iedere twee maanden nieuwe lampen nodig. wie kan mij helpen?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Onzin
De airco belast wel extra de motor, maar daar is een regelaar welke bij het aanzetten van de airco het toerental stationair verhoogt om dat te compenseren, stoppen van de motor is anormaal, dat een of 2 garages de fout iet kunnen vinden betekent niet dat er geen fout is, en met en dergelijke opmerking dat het normaal is,zegt mij meer over de slechte kwaliteit van de garage.


Cor

ephy (0) PRO, 17 jaar geleden

@ dennis De egr kan je zo afpluggen van deze auto en dan ff proberen.

@ peter kemper .het stationair toeren van een terracan gaat iets omhoog bij aanzetten van de airco deze word elektronische door de ECU geregelde . de climat en ECU kunnen de dealer uitlezen en er zijn GEEN problemen bekend van de airco zowel bij de importeur als in korea !!

janmia (0), 17 jaar geleden

Terracan crdi 2900 gaat in noodloop onder hrt rijden, bij uitlezen geeft fout P0204 injector 4 storing in circuit en P0340 nokkenaspositie sensor,onjuist signaal. Als de fouten gewist worden rijd de auto weer eenhele tijd goed, OORZAAK!!!!!!

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem zal hem bij injector nr.4 zitten, de oorzaak kan hem in de hogedrukpomp zitten die aan het kapot draaien is. Om dat te weten moet je de hogedrukleiding naar de common-rail losleggen in een pot en kijken of er geen (koperen) vijlsel in ligt. Pas op : INJECTOR NR 4 IS CILINDER NR 3(volgens ontsteekvolgorde) en bij het vervangen van de (delphi)injector moet hij gecodeerd worden in de motor-ecu, dus de injectoren ook niet verwisselen van plaats.
De fout van de nokkenaspositiesensor zou ik langs de kant laten liggen daar deze er nogal dikwijls bij staat als de wagen slecht aanslaat.
Van de hogedrukpompen die kapot draaien is er een terugroepaktie geweest.

ephy (0) PRO, 17 jaar geleden

@wim in nederland is er geen terug roep actie op geweest.
bij kia wel carnical 2.9

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Eigenlijk is het geen terugroepaktie, we werden wel op de hoogte gesteld van problemen en mocht er gehandeld worden bij klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Terracan of stel zelf een nieuwe vraag.