Hyundai H200: vreemd geluid onder de motorkap bij insturen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td automaat

goede morgen, ik hoor een vreemd geluid onder de motorkap bij insturen van een bocht naar links in mindere mate naar rechts. het lijkt wel of de stuur bekrachtiging pomp hapert. bij meer gas geven verdwijnt het.
2e vraag bij stationair draaien pendelt de motor het toerental staat te dansen en vaak doet de toerenteller het niet en dan ineens weer wel?
3e vraag wat is de egr klep en waar zit die?

met vriendelijke groet,

albert

bara

Geplaatst door bara (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rene9507 (0), 15 jaar geleden

Beste Albert,

1e: Zit er genoeg Atf vloeistof in de stuurbekrachtiging? Er zit een expansievaatje vlak bij de rechter koplamp. Daar zit een soort pijlstokje in. Vloeistof moet voldoende zijn anders kan de pomp een raar geluid maken en zelfs haperen. Als er te weinig vloeistof in zit moet er ook bekeken worden of er eventueel lekkage is, want meestal gaat het niet vanzelf weg. Als er wel genoeg vloeistof in zit zou de pomp kapot kunnen zijn of eventuele leidingen verstopt kunnen zitten.

2e Er is een modificatie geweest voor deze bus, de stekkers van de brandstofpomp maken dan geen goed contact, dan gaat de motor zagen en kan gaan inhouden of zelfs uitvallen. De aansturing voor de toerenteller zit ook over deze stekkers heen, want dat word van de pomp af gehaald. De oplossing is de stekker er tussen weg te halen en alle draden door te solderen, maar de dealer weet daar meer van. (stekkers naast de brandstofpomp).

3e Egr klep zorgt dat er lucht van de uitlaat weer in de inlaat terecht komt, dit heeft met milieu eisen te maken. De klep zit op het uitlaatspruitstuk vlak bij de turbo.

Veel succes
Rene

rene9507 (0), 15 jaar geleden

m

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.