Hyundai Santa Fe: Zodra onder 0 slecht starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 16V 4WD

Hallo medeforummer,

Mijn Santa Fe 2.4 16v heeft een vreemd probleem. Zodra het buiten wat kouder wordt en richting de 0 graden graden gaat dan wil mijn auto s'morgens erg slecht starten. De startmotor draait erg langzaam rond en de auto zal dan ook de eerste keer niet starten, na de tweede keer starten dan slaat de auto aan. De startmotor klinkt alsof de accu op z'n laatste poten loopt, maar de accu is vervangen. De auto loopt op LPG en start op benzine, de motor is recent compleet gereviseerd. Omdat ik weinig op benzine rij tank ik altijd Shell V-power zodat er een beetje kwaliteit benzine in de tank zit.

De olie in de motor is Shell Helix 15w40 HX5, de huidige accu heeft een capaciteit van 55A.

Heeft mijn probleem te maken met olie die te dik is, of de accu te zwak?
Kan ik proberen om de olie te veranderen naar 5W40 of is de stap van 15W40 naar 5W40 te groot?

Hopelijk hebben jullie het verlossende antwoord.

Met vriendelijke groet,
Roy

RoyvW

Geplaatst door RoyvW (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Laat eens de startmotor op werking en vermogen testen . Het komt voor dat door de kleine speling tussen anker en magneten deze aan gaat lopen.
Zo'n startmotor gaat zowiezo geen wagenleeftijd mee.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.