Jaguar Xj: water in motor?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3248cc

Door te diep water gereden. Motor gestopt, niet meer aan de praat te krijgen. Hoe groot is kans op inwendige motorschade, zoals kromme zuigerstangen? Is alleen open-sleutelen de mogelijkheid om daarachter te komen?

sophos

Geplaatst door sophos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar XJ? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 10 jaar geleden

als de motor een waterslag gemaakt heet is de kans zeer groot dat er een drijfstang krom is daar kom je pas achter na demonteren van de kop dan kun je de zuiger hoogte vergelijken.

groetjes jan.

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Als de motor geblokkeerd was door binnenkomend water is die kans heel groot van schade. Zo niet dan is er nog hoop . Haal de bougies er uit , koppel de ontsteking los en start de motor .

Komt het uit de bougiegaten spuiten !!!??? Kijk of er met behulp van de bougies er een onsteking is .

Kijk verder in welke delen van de motor en eventueel tank en koolfilter water zit . Hoe diep heeft die auto gezwommen ?

Groet.

sophos (0), 10 jaar geleden

De Jag is total loss verklaard, zonder er verder inwendig naar te kijken (bij ons in Engeland zijn deze auto's weinig waard). De vraag is nu of we de auto zelf uit de total loss zullen kopen of gewoon laten gaan. Water was niet echt diep, maar water kwam binnen. Kan ook electronica probleem zijn, echter de moeite wordt niet genomen dat uit te zoeken; te duur. Auto staat niet hier, dus kunnen er zelf (nog) niet naar kijken. Naar mijn weten lijden diesels meer schade dan benzine motoren bij water inname of zelfs hydro-lock, maar met 8 cylinders ben ik toch wat voorzichtiger. In ieder geval bedankt voor de info, voor einde van de week moet ik beslissen, maar het wordt dus een grote gok. Laat weten hoe het afloopt.

Hans

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Was het zout of zoet water, zout is een drama blijf je mee zitten, zoet is wel te redden

sophos (0), 10 jaar geleden

Het was geen zoutwater hoop ik, maar met die overstromingen hier weet je maar nooit wat er allemaal in het water zit. Rioolwater, modder etc. alles loopt door elkaar heen. Inderdaad wel even iets om op te letten.

sophos (0), 10 jaar geleden

Helaas Jag weg. Niet vanwege motorschade - identieke ruilmotor gevonden voor ongerekend 350 euro - maar vanwege schade classificate; Categorie C wat betekent niet alleen herkeuring via engelse 'RDW', maar ook moeilijk/veel duurder te verzekeren. Met dank voor de genomen moeite om te reageren.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XJ of stel zelf een nieuwe vraag.