Jeep Grand Cherokee: condenswater van climate control in de cabine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.2 v8

Mijn airco (met climate control) voert het condenwater niet af naar buiten maar naar de vloer bij de achterbank.
Het water komt dan uit een vloerverwarmings slang op de mat.
er schijnt iets verstopt te zitten of niet te werken.
Heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken? ik kan de afvoerslang naar buiten niet eens vinden.
Of is er een schema te krijgen waar alles instaat van de installatie?

Ben benieuwd of iemand mij kan helpen.

Ed

edm

Geplaatst door edm , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

ibo PRO, 14 jaar geleden

een verstopte afwateringsslang is waarschijnlijk het probleem, maar kan ook zijn dat de slang niet goed zit en of geknikt.
slang begint bij bakje dat zit altijd onder de verdamper gemonteerd, die op zijn beurt weer achter de kachelradiateur zit. dus je moet bij je kachel beginnen met zoeken.

suc6!

br0ns PRO, 14 jaar geleden

Het slangetje loopt in de rechter kokerbalk. Ik heb wel een truckje maar wel goed opleten. Je kan een gaatje boren in het huis van de verdamper maar je moet opleten waar je hem boort want anders boor je in je verdamper en kan je dashbord er uit. Als je een gaatje heb dan door blazen met lucht. Uhm hoe leg je uit waar je moet boren. Er zit aan je Blower motor een soort langwerpige druppel naar beneden onder het tapijt dan heb je het ronde kopje van die druppel aan de onderkant en dan loopt het van 2 kanten naar het midden schuin omhoog op het onderste puntje moet je als het goed is boren en dan door blazen met lucht maar dat door blazen moet je snel doen want anders loopt al het water naar binnen veel suc6. Bij twijfel ga dan naar een dealer want als je het zelf doet en boort verkeert dan ben je zwaar de lul.

SUC6 !
Veel geluk.
Mvg br0ns

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.