Jeep Grand Cherokee: tussenbak en automaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

mijn tussen is nog redelijk goed, er zijn geruchten dat je de olie ook kunt vervangen door een olie uit de agrarische industrie en hiermee je bak net iets beter laat werken.
wie heeft hier ervaring mee??

Ik ken de versleten automaat problemen: niet meer of haperend opschakelen, mijn bak schakelt goed maar "hapt" steeds terug bij sneller optrekken, echter alleen van 1 naar 2.
km stand is 160.000. Wie heeft hier ervaring mee?

Geplaatst door

rene krook (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dag Rene,

Wat ik weet bij automaten is dat het toch echt het beste is als ze de voorgeschreven olie voorgeschoteld krijgen. Chrysler electronische automaten staan niet bekend als de beste en kunnen goed in de soep lopen als je er zomaar versnellingbakolie in kiepert (voor een tussenbak zou ik het niet weten).

Dat gerucht kan misschien bij "oldtimers" werken, ik zou het zelf niet gokken.

Je zou al de olie eens kunnen verversen (en filter). Heeft hij dat bij warme of koude motor of altijd? Als hij dat met warme motor heeft is misschien de oliekoeler verstopt.

Gr,
Jvr

jvr 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.