Jeep Grand Cherokee: Mijn grand Cherokee uit 1993 4.0 i limted

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

Help Ik krijg mijn Grandje niet meer achteruit als ik hem (automaat) in R zet gebeurd er niets alleen dat de motor toeren maakt.wie weet wat het probleem kan zijn vooruit rijd hij gewoon alleen af en toe moeite met overdrive.Heb ik een nieuwe bak nodig of is het een computer probleem wie weet iets hoor het wel.

Mase

Geplaatst door Mase , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

br0ns PRO, 14 jaar geleden

Lijkt er op dat je bak versleten is

jvr, 14 jaar geleden

Kijk eens of je achteruitrijlichten het wel doen als hij in R staat (wel even de rem erop!) Het kan zijn dat er een switch (prndl-switch) defect is. Die regelt in welke versnelling de bak staat (is verbonden met de automaat-computer). Ik weet niet waar hij bij de Grand zit (in elk geval op de bak), maar ze zijn niet zo duur (+- 40,-). Beter eerst dit proberen dan voor 2000 (?) euro een revisie zonder resultaat.

Voor de profi's: volgens de dealer zou mijn '90 Saratoga een bak-revisie nodig hebben (ging soms niet meer achteruit + "limp-home-mode"). "Die prndl-switches gaan toch nooit stuk" volgens hun monteur. Even surfen leerde dat de prndl-switch wel degelijk een probleem kon zijn, en jawel. Misschien heeft br0ns wel gelijk, maar ik vond het het proberen waard!

Suc6,
Jvr

jvr, 14 jaar geleden

Volgens mij kun je ook codes uitlezen als je drie keer achter elkaar je contact aan en uit zet (aan-uit-aan-uit-aan) http://www.allpar.com/fix/80s-codes.html

Je kunt ook nog proberen om de transmissieolie + filter te vervangen en dan de computer te resetten (accu een nachtje losmaken). Of eerst alleen resetten.

Suc6,
Jvr

br0ns PRO, 14 jaar geleden

[quote=jvr]Volgens mij kun je ook codes uitlezen als je drie keer achter elkaar je contact aan en uit zet (aan-uit-aan-uit-aan) http://www.allpar.com/fix/80s-codes.html

Je kunt ook nog proberen om de transmissieolie + filter te vervangen en dan de computer te resetten (accu een nachtje losmaken). Of eerst alleen resetten.

Suc6,
Jvr[/quote]
zorg dan wel dat je een radio code hebt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.