Kia Magentis: Gordel vast van Kia Magentis

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

Heb recent een Kia gekocht .De rechter passagiersgordel wil echter niet uit zijn huis komen.
Er zit een kogelmechanisme in dat waarschijnlijk problemen geeft ,de hoek van montage schijnt van belang te zijn .Gedemonteerd is de juiste hoek natuurlijk wel te vinden,maar gemonteerd niet (geen stelmogelijkheid?)
Als de kogel wordt verwijderd functioneert alles probleemloos en blokkeert de gordel alleen als je er een ruk aan geeft zoals het hoort .Hij komt er ongetwijfeld zo mee door de APK,maar wat is de functie van die kogel dan ?Kan je die straffeloos verwijderen en wat zijn de gevolgen ?

paul2

Geplaatst door paul2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Magentis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

limbra (565), 11 jaar geleden

Onderdelen verwijderen uit een belangrijk veiligheids middel is zeker af te raden .!!
De kogel is onderdeel van het blokkeer / geleidings mechanisme .

De veiligste en beste oplossing is de gordel compleet te (laten) vervangen , dan weet je zeker dat het goed en vooral veilig is .

succes.

paul2 (0), 11 jaar geleden

Ik had inmiddels via Google begrepen dat het systeem zonder kogel werkt als je het hebt over een ongeval ''met horizontale verplaatsing'',maar dat een kogelsysteem de boel blokkeert bijvoorbeeld bij het omdraaien van de auto.Klopt dat?

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

bijvoorbeeld.

paul2 (0), 11 jaar geleden

Toch nog eens wat verder mee geëxperimenteerd.Probleem blijkt toch niet uit de kogel te komen.Hij bleef na montage weer blokkeren
Heb het mechanisme rond de blokkering eens opengesleuteld.In het binnenwerk zit een klein palletje dat je kan gebruiken om handmatig te testen of de blokkering werkt,zoals bij een APK (iets anders kan ik ook niet als functie zien).De feitelijke veiligheidsconstructie met kogel ,werkt naar behoren ,getest door verplaatsing kogel en door flink ruig aan de riem te trekken na hermontage,kogeltje springt dan op(als bij botsing ,en blokkeert direct.Gordel loopt nu weer goed.

Misschien heeft iemand anders er meer verstand van ,maar het verwijderde palletje(soort speelgoed met een balpenveertje) heeft m.i. alleen een taak om mechanisme te kunnen testen door niet hard aan de gordel te hoeven trekken.Klopt dit?

Bij een volgende APK zullen ze waarschijnlijk moeilijk doen ,maar da's over een jaar.

limbra (565), 11 jaar geleden

De veiligheids gordel dient als je er hard aan trekt te blokkeren en als je er rustig aan trekt dient deze vrij te lopen .

Alle onderdelen in het mechanisme hebben een belangrijke funktie , zoals ik bij punt #2 al aangaf , gaat verwijderen van onderdelen in dit
mechanisme altijd ten koste van de veiligheid .

Dat ze bij de APK moeilijk zullen doen geef je zelf al aan , dus het systeem werkt niet zoals het hoort te werken.
in het ergste geval werkt het bij een aanrijding / ongeluk dus ook niet .

Ik zou er niet mee rommelen maar de gordel compleet vervangen .

paul2 (0), 11 jaar geleden

Limbra ,dank voor je reactie.
Het kogelsysteem werkt dus naar behoren ,voor het testen van de gordel heb je blijkbaar dat andere palletje nodig .Mijn vraag was of er iemand is die weet of dat onderdeel ook een andere functie heeft dan testen,ik kan het zo 1,2,3 niet verzinnen .Door zelf snel naar voren te bewegen blokkeert een intacte gordel ,zonder pal niet .Het botsingsmechanisme werkt echter via de welbekende kogel gewoon bij een noodstop.

Kreeg 1 aanbod van de sloop :120 euro incl verzending.Wat mag zoiets eenvoudigs nieuw dan wel niet kosten?

Kun je ook een universeel model gebruiken?

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Wat is een mensen leven waard , in jou ogen niet veel ??? ik vind dit een zinloos verhaal , een gordel gebeuren is nu eenmaal een ingenieus systeem , ontwikkeld voor je eigen veiligheid , zou deze zitplaats anders alleen nog reserveren voor je.... , dus gewoon vervangen.

paul2 (0), 11 jaar geleden

Vandaar ook mijn vraag
''Kreeg 1 aanbod van de sloop :120 euro incl verzending.Wat mag zoiets eenvoudigs nieuw dan wel niet kosten?

Kun je ook een universeel model gebruiken?''

Maar ik ben ook gewoon nieuwsgierig hoe een en ander werkt.Mannen halen dingen nu eenmaal graag uit elkaar;)

paul2 (0), 11 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Wat is een mensen leven waard , in jou ogen niet veel ??? ik vind dit een zinloos verhaal , een gordel gebeuren is nu eenmaal een ingenieus systeem , ontwikkeld voor je eigen veiligheid , zou deze zitplaats anders alleen nog reserveren voor je.... , dus gewoon vervangen.[/quote]
Mij is een mensenleven heel veel waard,begrijp de insinuatie niet zo goed.
Daar gaat het nu niet om ,ben gewoon nieuwsgierig hoe het werkt .De gordel blokkeert net zo goed als die aan de andere kant namelijk ,bij een ''noodstopje'' bij 20 km/u blokkeren ze beide op een identiek moment op dezelfde plaats.
Daarom was mijn vraag er of iemand wist of er een toegevoegede veiligheidswaarde was voor dat kleine verwijderde onderdeeltje ,of dat dat er alleen maar zit om de gordel te testen.
Een nieuwe kost 240 euro ,revisie 95.

Ik stel de vraag juist vanwege de veiligheid.

paul2 (0), 11 jaar geleden

Zelfs een gordelrevisiebedrijf kon mijn vraag niet beantwoorden ,mijn klaar terwijl u wacht APK-garage wel....

Kogelsysteem is i.p. voldoende ,het door mij gedemonteerde systeem schakelt alleen in als kogel mogelijk niet werkt ,bijvoorbeeld bij een stop hellingopwaarts.

Het grappige is volgens de APK garage dat de auto er wel mee goedgekeurd wordt, er moet bij een steekproef alleen aangetoond worden tijdens een rijproef dat de gordel op een horizontaal vlak blokkeert en dat doet ie .

Maar de APK-garage adviseerde wel vervanging gezien de extra werking bij stop hellingopwaarts.
Gordel is dus besteld.

paul2 (0), 10 jaar geleden

Gordel is vervangen ,probleem verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Magentis of stel zelf een nieuwe vraag.