Kia Magentis: Kia Magentis schrapend geluid bij gas geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Vanwege de vele kilometers die ik afleg heb ik mijn oog laten vallen op een kia magentis crdi 2.0. Ben vandaag deze gaan bezichtigen en er viel mij iets op waardoor ik nog twijfel. De auto heeft 162 duizend op de teller. Tijdens het maken van de proefrit viel mij op dat als je (flink) gas geeft dat je een soort van schrapend geluid hoort onder de auto. Lijkt wel op de turbo. Het is niet storend maar toch. De verkoper vertelde dat dat normaal is. Ook brandde het lampje van motormanagement maar dat was volgens de verkoper omdat de accu verwisseld is en de computer nog gerest moet worden. Nu is mijn vraag aan jullie of zijn verklaring wel geloofwaardig is. Omdat ik nooit een diesel heb gereden (zeker geen kia) weet ik niet hoe de turbo moet klinken als je het gaspedaal flink intrapt. Je krijgt drie maanden garantie op de bewegende delen van de auto maar is dit wel voldoende.

Ik hoop wat van jullie te horen zodat ik een beslissing kan nemen.

Nas

Geplaatst door Nas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Magentis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Afblijven verder zoeken , verkoop praatjes , anders hem eerst alles op laten lossen en dan een besluit nemen en niet andersom , je gaat gegarandeerd aan het kortste touwtje trekken als het toch mocht uitdraaien op hoge kosten.
3 mnd garantie op de draaiende delen is geen garantie.

Nas (0), 9 jaar geleden

Hallo Ferrie,

Bedankt voor de snelle reactie. je hebt gelijk. Mocht ik toch besluiten om eerst alles te laten oplossen voor ik overga tot kopen waar moet ik dan opletten? Ik denk dat hij gemakkelijk het motormanagementlampje (tijdelijk) uitkrijgt. Hoe moet de turbo klinken van een kia of zou dat schrapend geluid bij het gaspedaal indrukken wat anders kunnen zijn. Hij houdt verder niet in of zo

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Een schrapend geluid , kan van alles zijn , een turbo is meteen de hoofdprijs , als het de turbo zou zijn loopt hij niet goed , geen vermogen.
Een druklager van de koppeling , ook meteen kassa.
Waterpomplager / dynamolager of iets anders in de snaren winkel .
Steunlager van de aandrijfas .
Priceaslager van de versnellingsbak.
Dus legio dingen waar het vandaan kan komen.
Heb je niet iemand in je kennisenkring die echt verstand van auto s heeft.
Anders een aankoop keuring bij de kia dealer doen.

Nas (0), 9 jaar geleden

Bedankt. Ik heb toch besloten het niet te doen. Teveel twijfels!

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Voor je een auto koopt,van welk merk dan ook dan ga eerst eens proefrijden met een stuk of 5 van dat type,dan weet je wat normale geluiden zijn en die verkoper waar jij het nu over had zou ik nu net als jij met een grote boog omheen lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Magentis of stel zelf een nieuwe vraag.