Lancia Ypsilon: Beslagen ruiten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 automaat

De ruiten beslaan in deze tijd nogal ernstig. Eerst na zo een 20 km rijden neemt het wat af en pas na
ca. 40 km heb ik weer goed zicht. Heb alle blad verwijderd bij de roosters. Ook achter het onderhoudsklepje onder de kap bij de voorruit, daar mis ik wel een filter die er volgens mij in moet zitten. De kachel werkt goed.
Iemand een idee?

59thozit

Geplaatst door 59thozit (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Frank3158 (0), 13 jaar geleden

Wordt de motor wel snel genoeg warm?
Anders zou het kunnen zijn dat je thermostaat open blijft staan.

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de bekleding van de deuren er ooit af geweest? Dan is er waarschijnlijk geen nieuwe folie terug geplaatst waardoor vochtige lucht ongehinderd in het interieur komt.
Dat filter zit er niet standaard op enkel bij airco.

yppie (0), 13 jaar geleden

Beste,

Als je je motorkap opent, zie je op het zwarte plastic gootje onder je voorruit een afdekkapje met twee pijlen erop. Deze kan je met een platte schroevendraaier gemakkelijk verwijderen.

Hieronder bevindt zich een (regen)waterafvoer. Je kan er met je hand in. Voel even of deze verstopt zit. Je kan namelijk met je viner in de afvoer voelen of de trechter verstopt zit.

Voor de zekerheid pak je even een langere schroevendraaier en steek dezew in het trechtertje van de afvoer.

Het kan zijn dat er een hoop zooi aan de onderzijde eruit komt.

Waarom vertel ik je dit allemaal....Ik heb hetzelfde probleem gehad. Als je afvoer verstopt is, kan het water niet weg en druppelt het in de auto, waardoor de auto vochtig blijft en beslaat.

Heel veel succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.