Lancia Delta: Delta 1.6 distributieriem er af gelopen, kleppen wel of niet kro

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8V

Hallo,

Vanmiddag is de spanrol van de distributie riem spontaan gestorven de riem is er wel op gebleven maar wel een aantal tanden vooruit geslagen. Nou weet ik dat er een aantal fiat motoren zijn waar de kleppen niet beschadigen als er iets met de D riem gebeurd, weet iemand of dit ook het geval is met de 8 klepper 1.6.

Ik heb intussen het kleppendeksel er af gehaald en alles lijkt goed rond te draaien en ik kan geen extra speling vinden wat kan duiden op schade.

Dus wat moet ik doen gewoon een nieuwe riem met spanrol er op zetten en er het beste van hopen of is dit zonde van het werk en gelijk de kop er af slopen(ik hoop van niet).

groeten,
Joop

joop164

Geplaatst door joop164 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joop164 (0), 16 jaar geleden

Jammer dat er nog geen reacties zijn, maar intussen wel gewoon de riem en spanrol vervangen en de auto lijkt goed te lopen dus hopelijk geen schade.

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ging zeggen kleppen geplooid, dus misschien best dat ik niet reageerde...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.