Lancia Delta: Motor slaat af en na een paar keer starten niet meer te aan te k

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 E2

Ik kocht mijn lancia van't zomer en met plezier er in gereden,tot dat hij op het eind van de zomer begon te hotten en in te houden.
Ook als ik na visite of de auto een uurtje daarna wilde starten kreeg ik hem moeilijk aan.
Ik ontdekte dat een gedeelte miste vanaf de voorkant luchtfilter (links een slang vanaf de luchtfilter die na achterkant van de motor na beneden loopt).

Maar een maand later was het probleem terug en kreeg het advies om de benzinepomp te checken (het zeefje zat vol met troep en heb het zo goed als mogelijk gereinigd) en de benzine-filter vervangen (tikte de filter in een bakje waar ik de rest benzine opving in leeg en het zag er uit of er koffiedik uitkwam,dus was echt er aan toe om vervangen te worden.

Maar na een paar weken was het euvel terug,eerst hotten en later over in afslaan. (bij lage toeren als de auto op temperatuur is/was).
Ik heb internet en You-tube afgestruindt naar zulke problemen ,vond iets over injectors en heb een injector-cleaner die je in je tank kan gooien en ook iets voor de kleppen en olie-toevoer gehaald dat je bij je motorolie moest doen.
Ook zijn de Bougies vervangen ,die waren er echt aan toe.

Weer reed ik bijna een week netjes en het hele probleem kwam terug.
Inmiddels veel op deze site gezien en gelezen ook over dit probleem wat hier op lijkt en gelezen over een paar oplossingen.

Maar als iemand weet wat het directe probleem is zou ik dat graag willen weten ,bij voorbaat dank.

Wim57

Geplaatst door Wim57 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Wim57 (0), 11 jaar geleden

Even een update....ik heb de pakking van de injector vervangen.
Die was en zag er ook niet toppie uit meer.
Nu kan ik gewoon starten en ook als de motor warm is...ik hou de toeren in de 2000-2500 en als ik na een poosje het gas terug neem slaat de motor af..dus probleem is er nog steeds.

thei11316 (0), 11 jaar geleden

In de benzineleiding zit ook nog ergens een benzinefilter verstopt,deze zal w.s. ook dicht zitten,waar hij precies zit kan ik je niet vertellen.
Bij Fiat rechtsachter onder een kunsstof kap bij het achterwiel in de buurt.

Wim57 (0), 11 jaar geleden

Ja de benzine-filter had ik vervangen na een tip van iemand toen ik bezig was met de benzinepomp (die zit rechts achter net voor de benzinetank..inderdaad onder een kunststof kap.

Maar bedankt voor je reactie.

Wim57 (0), 11 jaar geleden

De lancia is niet meer in mij bezit...bedank de diegene die wat tips gaf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.