Lancia Delta: Rammel bij voorwielen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TD

Tijdens het rijden hoor ik een rammel bij het linker en rechterwiel, vooral over kinderkopjes is het bijzonder goed te horen. Raak ik de rem zachtjes aan is het weg. Als de auto stil staat en ik sla met mijn hand tegen de band hoor ik het ook. Het klinkt als een vrij licht onderdeel dat trilt. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Groet, Mark

ps. auto heeft er nu zo'n 350K opzitten, remschijven zijn 50K geleden vervangen.

marsupilami

Geplaatst door marsupilami (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Meestal komt gerammel tijdens het rijden van ruimte op rubbers in de wielophanging of ruimte op de fusees, maar omdat je het al hoort als je op de band slaat zal het misschien een losgeraakt onderdeeltje zijn? Ik denk dat je het beste even onder de auto kunt gaan liggen terwijl iemand op je band mept, misschien kun je het dan vinden door op het geluid af te gaan?

Patrick Minnaard (0), 17 jaar geleden

Hoi Marsupilami

Waarschijnlijk wat veertjes van de remblokken afgebroken, deze drukken zichzelf op hun plek.
als de veertjes stuk zijn of niet goed aan drukken, dan rammellen de blokken in hun ruimte, zeker als je op kinderkopjes rijdt is dat hoorbaar, maar ook als je krachtig tegen de band aan slaat met bijv. je handpalm.
Ik heb dit meermalen meegemaakt.
Als de veren nog heel zijn [ meestal wel] dan is het een kwestie van demonteren en de veren goed zetten of iets
voorbuigen.
Het wijst zich vanzelf,suces.

vriendelijke groet P. Minnaard.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb het ook al een paar keer meegemaakt dat de remblokjes rammelen. Volgens mij is vervangen het beste. Als je de veertjes plooit is het binnen een paar duizend kilometer weer zover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.