Lancia Delta: zodra de motor warm wordt, gaat de koppeling zwaarder

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16v

Ik heb hetvolgende probleem met mijn delta:

Als de motor goed warm is (na 10-15 min) gaat de koppeling zwaar. Als het koppelingspedaal volledig wordt ingetrapt wordt dan onvoldoende ontkoppeld om te schakelen. Nadat ik de koppelingskabel strakker heb afgesteld kan voldoende ontkoppeld worden. De koppeling gaat nogsteeds zwaar, maar ik kan weer schakelen. Wel heb ik het idee dat de drukgroep nu te ver wordt ingedrukt.

Heeft iemand een idee hoe dit kan komen en hoe het te verhelpen is? De bakolie zit op het juiste niveau, ook is de koelwatertemp goed.

Alvast bedankt, Kees

KeesSteenbeek

Geplaatst door KeesSteenbeek (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je een versleten drukgroep, het heeft wel de kenmerken.

Sytze

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vervang eens je koppelingskabel. Helpt dat niet dan kan je de koppeling doen. Als je het zelf gaat doen is het slim om de geleidingsbussen in de bak (waar de hevel van het druklager in draait) ook te smeren. Koppeling gaat dan lichter dan ooit, bijna suzuki alto-licht

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Poeh, das wel heel licht........

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

jahaa t kan wel Sytze :-) MOest er met mijn vorige delta erg aan wennen omdat ik geen gevoel leek te hebben meer, maar dat wende erg snel en vond het wel leuk een nieuwe en zo licht werkende koppeling te hebben.

Airco doet het trouwens nu 60% van de tijd. Denk dat er ergens een sensor niet gewillig is. Ik zag trouwens wel wat druppeltjes olie aan de compressor hangen, dus als het systeem nu weer nokt hangen we er daar eerst een ander onder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.