Lancia Ypsilon 1996: Ventilatorschakelaar

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 840A3.000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hallo, Ik ben net lid van dit forum. Sinds een aantal jaar heb ik een Lancia Ypsilon uit 1996 en middels een doe het zelf garage sleutel ik met technische ondersteuning aan deze auto om hem lopend te houden. Ik heb een probleem met de ventilator. De ventilator kan alleen op stand 3 draaien en dat wil ik graag verhelpen. Hiervoor moet ik de lade van de asbak demonteren maar ik heb geen idee hoe ik dat kan doen. Ik zie schroefjes die onbereikbaar zijn in de lade die in de afdekplaat zitten dus ik heb het ide dat ik daar moet zijn. Weet iemand hoe ik de asbaklade en afdekplaat van de ventilatie schakelaar los kan krijgen.bijvoorbaat dank Jos

Geplaatst door

JosNob (185)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Weet ik zo niet uit mijn hoofd Jos, maar denk ook niet dat het probleem in de schakelaar zelf zit. Meestal is het namelijk de kachelweerstand die defect is en die zit volgens mij bij de kachelmotor zelf.

Siem Bijman 500
badge vip badge

1 maand

Idd zoals @Siem Bijman al zegt, kachelweerstand defect lijkt mij idd eerder de oorzaak,
heeft jouw ypsilon 3 of 4 snelheden ? (sommige uitvoeringen hebben 3 snelheden)
als hij 3 snelheden heeft en alleen de hoogste snelheid werkt nog dan is je kachelweerstand kapot,
kachelweerstand zit onder het daschboard kastje,
(tenminste bij het model uit 1998, ik vermoed bij het model uit 1996 ook),
ff op de kop hangen onder je daschboard kastje (met een goede zaklamp) en je ziet hem zitten,
hou er rekening mee dat je de juiste weerstand koopt, die van de 4 standen kachel snelheid past niet op de 3 standen kachel snelheid en andersom ook niet uiteraard.

limbra 1175
vip badge

1 maand

Controleer ook de loop van de ventilator even. Veel weerstanden gaan kapot door een te zwaar draaiende ventilator.

vr.gr. Theo

Hallo, bedankt voor de super reacties. Ik heb gekeken en volgens mij ook gevonden wat jullie bedoelen. Als ik een pomp van de cv ketel doormeet meet ik de amphere en weet dan of deze goed is maar die gegevens staan per stand op de pomp aangegeven. Hoe weet ik of de ventilatie te zwaar draait?

JosNob 185

1 maand

De ventilator is gesmeerd en de weerstand besteld. Zaterdag laat ik weten of het gelukt is. Bedankt voor de reacties tot nu toe. Gr. Jos

JosNob 185

1 maand

'Probleem is opgelost door zekering en ook de ventilator te vervangen. Bedankt voor de adviezen. Goed weekend Jos

JosNob 185

3 weken

Top! Dank ook voor de feedback

memos 150
badge

3 weken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.