Lancia Ypsilon: Vervangen veiligheidsgordel bestuurder

Bouwjaar: 1997

De veiligheidsgordel voor de bestuurder van mijn Ypsilon is beschadigd en dus wil ik hem vervangen.
Het uitnemen van het oprolmechanisme geeft een probleem door een stang met schakelaar (???) die aan het oprolmechanisme gemonteerd is waarbij een sticker op die stang aangeeft die stang niet te verwijderen.
Ik denk dat die stang met een eventuele crash te maken heeft en de schakelaar wat doet met de benzine toevoer.
Kan iemand mij aangeven of ik dat oprolmechanisme toch los kan nemen ?

TRfan

Geplaatst door TRfan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jovi5989 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat de stang te maken heeft met de gordelspanner (tijdens crash)

technico (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo afblijven van deze gordel !!!!!!!!!
Die buis hoort bij deze gordel dit is de gordelspanner het is als het ware de cilinder van de spanner de aansluiting activeerd de spanner en zit aangesloten op het ECU van de airbag
als deze geactiveerd word dan word de staalkabel ongeveer acht centimeter aan getrokken de lengte van de buis. dus voorzichtig met deze gordels gewoon compleet vervangen kabelaansluiting kan los gehaald worden door het gekleurde ringgetje met duim en wijsvinger in te drukken en dan voorzichtig te trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.