Land Rover Range Rover: blikken trommel-herrie

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.9 V8

Ik heb een akelig probleem met mijn RRC. Als ik de auto start op benzine maakt ie een ongelooflijke herrie. Het geluid lijkt van de uitlaat te komen, meer in het biezonder bij de middendemper, het lijkt zelfs zo te zijn dat het metaal van die demper, als ik gas geef, in-en-uit deukt en dan zo dat het een echte herrie maakt. Er zit inmiddels een nieuwe middendemper op maar de herrie is even erg. Het geluid wordt erger als ik gas geef maar op het moment dat ik een constant toerental aan hou door het gas een beetje in te drukken is het beduidend minder tot zelfs een normaal geluid. Bij het rijden geeft het herrie bij het afremmen op de motor en bij stationair draaien. Ik heb ook gemerkt dat het op LPG minder is bij het staionair draaien en bij zachtjes rijden, bij het optrekken en het afremmen op de motor is de herrie ook op lpg weer terug. Heeft iemand een idee waar ik me op moet richten, toch de uitlaat of kan het iets anders zijn?

Bij voorbaat veel bedankt!

junior33

Geplaatst door junior33 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

als hij stationiar rammeld dan moet je eens bij de kat luisteren of daar het binnen werk niet van los ligt.

groetjes jan.

junior33 (0), 13 jaar geleden

Hallo Jan, Als ik me niet vergis zit er geen kat op, ik heb een einddemper een middendemper en verder alleen pijp. Hij rammelt stationair ook maar vooral als ik gas geef. Het is ook niet echt een rammel alsof er iets los zit maar meer alsof ie ergens druk opbouwt waardoor op het moment dat ik gas geef of op de motor rem druk opbouwt in de uitlaat waardoor in de middendemper het metaal van die bak aan het 'flabberen' gaat, je ziet het metaal in en uit ploppen. Die middendemper is gloednieuw en uberhaupt was de vorige ook pas een jaar oud dus ik geloof niet dat het dat kan zijn.

Groet Willem.

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

zit er dan geen verstpping in de eind demper.
kan je die niet los koppelen om te controleren.

groetjes jan.

junior33 (0), 13 jaar geleden

Ja, ik denk dat ik dat maar eens ga proberen, die demper is origineel en pas een jaar oud maar je weet natuurlijk nooit.
Ik zal laten weten hoe dat gegaan is.

Bedankt voor zover.

Groet.

junior33 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto verkocht dus ik kan verder geen mededelingen meer doen over dit onderwerp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.