Land Rover Range Rover: enkele RR probleempjes

Bouwjaar: 2004

Beste allen,

Onder jullie zitten er vast wel enkele techneuten of ervaringsdeskundigen die kunnen antwoorden op mijn vraagjes.

1)Men hoort vaak dat de automatische versnellingsbakken bij een Range Rover een zwak punt zijn.
Maar hoe voel je nou tijdens het rijden ofdat de automaat nog goed is of bijna versleten.
Maw wat zijn de eerste mankementen die zich voordoen bij een (bijna) versleten automaat.

2)Na het rijden en na het stilleggen van de motor hoor ik steeds een zoemend geluid, alsof er ergens iets blijft draaien. Dit is me nooit eerder opgevallen. Ook zakt ie soms nog een beetje door zijn vering. Meestal niet vloeiend. Iemand een idee ofdat dit een probleem kan zijn?

3)Ik heb reeds tot 2 maal toe de electronica laten nalezen en resetten, en toch krijg ik opnieuw na het starten de melding "HDC inactive". Volgens de garage geen probleem, gewoon een elektronische storing, maar ik had graag jullie mening.

Ok, 3 vragen in 1 keer misschien een beetje veel, maar toch graag jullie ideetjes

Alvast bedankt,

Groetjes


(PS is een RR bwj 2004 165000 km)

deus1970

Geplaatst door deus1970 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat betreft je HDC: je kunt blijven resetten tot je ons weegt, maar die fout komt steeds terug.
Dat wordt toch echt repareren/vervangen.

jovabo (0), 12 jaar geleden

De versnellingsbakken zijn idd klote. Als je na zoveel km nog geen problemen hebt gehad,heb je een hele goeie ! Bij de diesels hebben ze een boite van GM eronder gehangen. Als je schokken begint te voelen bij het overschakelen,is ze versleten. Een heeeel goeie reparateur is AUTRAC in lint. Die doet het in-en uitbouwen ook,en maakt er weer een mooie nieuwe van. Wel rekening houden dat dit dik 3000€ zal kosten,maar is minder dan een nieuwe. Meestal beginnen de problemen rond de 120.000 km,afhankelijk van je rijstijl.

Het zoemend geluid is normaal,doet de mijne ook,ongeveer 20 sec.

Als hdc inactive verschijnt bij starten,is dat volkomen normaal,is ook bij mij,het betekend dat je "hill decent control nog inactive is,maar na een paar seconden verdwijnt dit en is alles oke. Als het tijdens het rijden gaat branden,dan heb je een probleem. Het is gewoon een bug in het opstartprogramma.Latere modellen hebben dit niet meer.

Groetjes,en laat iets weten over de resultaten.

Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.