Land Rover Range Rover: Kachelventilator

Bouwjaar: 1990

De kachelventilator van mijn RR Vogue '90 (GA vin-code) werkt nog enkel in de hoogste stand.
Volgens het schema (Haynes) zit er in het ventilatorhuis een porceleinen weerstand met drie aansluitingen (klopt) welke door de schakelaar aangestuurd worden (klopt niet).
Ook gaan er twee (+ en -) direct de ventilator in, dit zou de max. stand zijn.
Als ik de draadboom met deze vijf draden terug volg, eindigd de draadboom in een 5-polige steker, waaran er slechts twee verder gaan, de andere drie eindigen hier.

Aan de schakelaar zit een 5-polige steker, zo te zien gaan deze vijf draden door het schot naar voren onder de paravan (decker-panel) met eveneens een porceleinen weerstand en 5 draden.

Als ik op twee hiervan 12V zet gaan de ventilatoren van de airco voor de radiateur draaien.

Mijn vraag: hoe wordt de kachelventilator aangstuurd en waar zit het?
Volgens mij is het een tussenmodel met nog wel de weerstand in de kachel en de oude draadboom, maar met een nieuwere regeling.

Wie o wie?
Toon.

Toon11634

Geplaatst door Toon11634 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Toon11634 (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost.
Onder het decker-panel (tussen voorruit en motorkap) zit achter de rechter luchtinlaat een weerstand, deze is vervangen en het werkt weer (partnummer PRC 8010).
Toon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.