Land Rover Range Rover: Motor gaat laag in toerental/slaat af

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.9

Hallo,
Mijn Range Rover Classic softdash automaat gaat vooral s'ochtends na een paar minuten zeer laag in toerental lopen. Soms zelfs slaat hij af.
Vooral met koud weer is dit het geval.
Echter zo nu en dan doet hij dit ook met warme motor, na bijv kortstondige ritten te hebben gemaakt.
Het vreemde echter is dat wanneer hij laag loopt en ik de motor afzet en meteen weer start, hij eerst verhoogd in toerental gaat en daarna een gehele tijd probleemloos op toeren blijft lopen.
Inmiddels zijn de bougies, kabels, en de elektrische klepbediening aan de zijkant van het aluminium inlaathuis, vervangen, echter zonder enkel resultaat.
Wie weet wat deze storing kan veroorzaken? Heeft het te maken met de lambda sondes of misschien wel met het motormanagement??
Wie het weet mag het zeggen.
Tevens zitten er soms bij stationair toerental ook onregelmatige trillingen in de motor, maar ik denk zelf dat dit door slijtage van vooral nokkenas en stoters komt Hij heeft inmiddels al 210000 km gelopen.

Groeten

Harm van Riel

hvriel

Geplaatst door hvriel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Goswin (0) PRO, 15 jaar geleden

Sensoren op je inlaathuis bekijken. o.a. de Gasklep positie sensor zorgt voor een constant toerental in je Range.

gr.
Goswin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.