Land Rover Discovery Series Ii: olielekkage voor en achterdifferentieel, automaatbak en tussenba

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD5 automaat

hallo
Heb een paar maand geleden de olie van voor en achterdifferentieel, automaatbak en tussenbak laten verversen. Nu is er op meerdere plaatsen lekkage. (rond de aftappunten) . Ik dacht zelf eerst dat er wellicht geen keering was gebruikt maar de garage geeft aan dat het om konische aftapbouten gaat. Wat kan de oorzaak zijn en wat is de meest voor de hand liggende oplossing? B.v.d.

dupl-u-6617-5dd149a9772af+bosch

Geplaatst door dupl-u-6617-5dd149a9772af+bosch (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery Series Ii? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

als hij nu lekt rond de aftappunten (deze zijn natuurlijk losgeweest) zal er toch iets niet goed zijn gegaan even goed reingen en kijken waar de lekagge vandaan komt, en evetuweel terug gaan voor garantie op de rep
succes jan

dupl-u-6617-5dd149a9772af+bosch (0), 14 jaar geleden

hallo Jan
bedankt voor je reactie. Ik ga deze week terug naar de garage en laat je de afloop weten.
groet Bert

dupl-u-6617-5dd149a9772af+bosch (0), 13 jaar geleden

hallo Jan
Blijkt inderdaad dat er een keerring niet is vervangen. Een groot deel van de lekkage is echter veroorzaakt omdat er ten onrechte een liter aan motorolie is bijgevuld terwijl het niveau nog goed op peil stond ( de auto verbruikt namelijk nauwelijks olie en ik had het recent nog gemeten).
groet Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery Series Ii of stel zelf een nieuwe vraag.