Land Rover Freelander: startproblemen (weer)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD4

Beste,

Na een paar maanden weer probleemloos starten van onze freelander, begint hij vandaag weer te weigeren.
Na het vervangen van het brandstoffilter en voorste brandstofpompje begin van het jaar startte de FL weer perfect, alleen sinds vandaag weigerde hij weer een paar keer, op een gegeven moment begon ook het lampje van motormanagement op het dashboard te branden. Na het uitlezen van de storing gaf hij twee meldingen: iets met lambdasonde en inbraakbeveiliging, na de portieren te vergrendelen en ontgrendelen startte hij weer.........??
De garage vermoed dat het in de sleutel zit (het rare is wel dat we het ook met de reservesleutel hebben) dus gaan we een derde sleutel bestellen bij LR.
Wat mij wel opvalt vandaag is dat wanneer ik de sleutel omdraai dat ik 'geborrel hoor' dit geluid hoor ik ook als ik de motor uitzet, zowel aan de voorzijde als de achterzijde van de auto, alsof er 'lucht' in het systeem zit........

Zou het in de sleutel zitten of weer in het HD pompje (8 maanden oud)??

Alvast bedankt voor jullie reaktie.

MvrGr, Erwin

gigi di cabrio

Geplaatst door gigi di cabrio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

het lijkt me in ieder geval geen sleutel probleem eerder een probleem met de wegrijblokering/alarm zal daar eens verder naar laten kijken dat geborrel weet ik niet wat t is

gr.marco

gigi di cabrio (0), 16 jaar geleden

Beste Marco,

Vorige week viel de FL onder het rijden stil, nada helemaal niets meer....
Wegenwacht gebeld, het verhaal over het geborrel verteld.
Na het voltanken van de dieseltank startte hij weer, dat geborrel bleek dus toch lucht te zijn.
Na een paar proefjes van de wegenwacht kwamen we erachter dat het brandstoftankje in de dieseltank het niet deed.
Het pompje in de motorruimte moest daardoor de diesel alleen uit de tank trekken en omdat de tank maar een 1/4 gevuld was trok hij af en toe lucht mee, vandaar dat geborrel. Vandaag nieuw pompje gemonteerd en rijden maar weer. Het zat dus niet in het voorste pompje of de sleutel.

Grzz, Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.