Land Rover Range Rover: tikken van de motor (teweinig oliedruk?)

Bouwjaar: 1995

Kan iemand mij helpen met een probleem
mijn range rover 4.0 V8 benz. geeft na hogere snelheid een lampje van de olie aan dit gaat samen met hard getik onder de motorkap
Zou het kunnen zijn dat de oliepomp kapot is en daardoor de oliedruk te laag is????
weet iemand wat dat zou kunnen zijn mischien uit ervaring

Dimitri2255

Geplaatst door Dimitri2255 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Menno7661 (0), 18 jaar geleden

Beste Dimitri,

Oliedruk is dan zeer zeker te laag. Na enige tijd met hoge snelheid gereden te hebben, is de motorolie extra heet (lees: dun vloeibaar). Afhankelijk van de (onderhouds-)historie van jouw auto kan door vervuiling inwendig de oliepomp minder zoiu kunnen presteren. Resultaat is te lage oliedruk bij de drijfstang lagers (!) of de hydraulische klepstoters.

Laat de oliedruk bij hete motor eens nameten met een zgn. capulair meter direct op de oliepomp. Dit wordt nog gedaan bij de kleinere auto bedrijfjes die gespecialiseerd zijn in klassieke (Engelse) auto's.

Succes,

menno

willemv (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Een vriend van mij had ook een V8 Range rover met dit probleem. Hij heeft toen de olie vervangen door een semi syntheet van lucas oil. En toen een toevoeging de lucas oil heavy duty stabilizer erbij gedaan. Het problem was toen opgelost. Het schijnt dat als je alleen deze stabilizer toevoegd je het probleem ook oplost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.