Mazda 626: abs probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een brandend abs lampje bij mijn mazda 626. Nu is hij al een aantal keren terug geweest en uitgelezen en telkens komt er een kapote sensor achter uit de fout code. Inmiddels is al 2 x de linker achter sensor vervangen en telkens na 1 of 2 dagen het zelfde probleem. Nu hebben ze mij al geadviseerd dat de abc computer dan vervangen moest worden maar dat is een hele dure grap .....1700 euro.
Ik vraag me dan ook af of er geen andere oplossing is. Is er nergens een bedrijf of iemand gespecialiseerd in abs. Als die dingen toch zo duur zijn zal er toch ook wel een markt voor reparatie zijn?
Hoe krijg ik nu eens een betrouwbare analyse, want ze vertellen me telkens weer een ander verhaal. Het kan dit zijn kan ook dat zijn, inmiddels al veel geld aan versleuteld en nog geen oplossing.
Wie kan en wil mij eens een goed advies geven, is het raadzaam om de auto in te ruilen met deze klacht erbij? De dagwaarde van de auto is maar ietsjes meer dan de reparatie.

Dank alvast voor jullie antwoord
MvG Cor

corv

Geplaatst door corv (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (355) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou beginnen met het controleren van de bedrading vanaf de sensor.
Stekkers niet los of gecorrodeerd? Bedrading niet beschadigd?
De ABS computer is heel, of stuk en niet soms heel en soms stuk.

mvg,
Hans.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

vraag eens aan je garage welke foutcode er precies wordt weergegeven. Er kunne diverse foutcodes gegeven worden, die op verschillende onderdelen betrekking hebben. Een kapotte sensor wordt meestal al weergegeven tijdens de zelfdiagnose ( lampje ABS gaat niet meer uit na het starten ), maar een signaalspanning die te laag is of fluctueerd komt pas tijdens het rijden opzetten. Dit kan dan verschillende oorzaken hebben, zoals leesring gebroken/vuil of teveel lagerspeling .

Daarom is het van belang dat we een JUISTE foutcode moeten zien te krijgen.

Groeten Marcel

corv (0), 15 jaar geleden

Bedankt allen voor jullie reactie`s

Maar dat is nu precies wat ik bedoel hans4040....ook bij mij werd gezegd waarschijnlijk ligt het aan de computer......maar daar kan ik niet zo veel mee ......de keuze tussen 1500 euro voor de computer of 175 euro voor een of misschien 2 sensors......en dat nog niet percies weten waar het nu aan ligt. De juiste fout code heb ik niet gekregen alleen dat hij nu aangeeft dat de linker en rechter sensor achter stuk is, terwijl hij eerder telkens aan gaf dat de linker achter sensor kapot was.
Het abs lampje brand van af het begin (contact aan) en gaat niet meer uit, brand dus contineu of de moter loopt of niet.


Weet iemand een adres van een Mazda sloop?

MvG Cor

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

van Deijne Volkel of Argos in Heeze hier in de buurt. ( alletwee even noemen voor het concurentiebeding ) De eerste is tevens europa's grootste japanse electronicaspecialist.

Groeten Marcel

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Je kunt de ABS foutcode ook zelf uitlezen door met een draadje in de diagnose steker de contacten TBS en GND door te verbinden. Dan gaat het ABS lampje knipperen zodat je daaruit de foutcodes kunt lezen. Het lampje licht eerst iets van 2 seconden op en daarna een paar keer achter elkaar. Dan een korte pauze en daarna nog een reeks. Nu heb je een 2-cijferige foutcode compleet. Dan volgt een lange pauze voor de volgende code of een herhaling van de eerste code (het lampje blijft volgens mij de foutcodes achter elkaar herhalen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.