Mazda 6: Airbag (bezettingssensor bijrijdersstoel)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Bij mij is de bezettingssensor van de bijrijders stoel tbv de airbag defect, hierdoor knippert (en later constant) het lampje op het dashboard.
De foutcode die de garage uitleest is deze sensor. Heeft iemand het schema van de bedrading zodat hij doorgesoldeerd kan worden ? (zodat hij de sensor niet meer nodig heeft maar de airbag altijd afgaat) Of kan iemand de printplaatjes leveren zoals deze in Engeland leverbaar zijn. Hiermee kun je ook de sensor omzeilen en werkt de airbag nog wel en zonder foutcodes.

De oplossing van de dealer a € 700,- voor deze sensor in de stoel is mij iets te prijzig. Op de sloop ook geen kunnen vinden.

Mocht iemand een goede oplossing weten zodat de foutcode weg is en de airbag functioneert hoor ik het graag.

Mazda Mark

Geplaatst door Mazda Mark (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

John Hommen (0) PRO, 13 jaar geleden

Sensor niet omzeilen. Wat als er straks gewonden vallen bij een aanrijding.

Mazda Mark (0), 13 jaar geleden

Zoals hier boven genoemd, de airbag altijd af laten gaan bij een ongeval, ook als er niemand op de stoel zit. Dit is dus niet gevaarlijker dan met bezettingssensor, het brengt hooguit in geval van een aanrijding extra herstelkosten met zich mee.

John Hommen (0) PRO, 13 jaar geleden

Maar als er letsel ontstaat bij een aanrijding, en je krijgt een techn. onderzoek, en er blijkt dan aan de airbag
geknoeit te zijn dan denk ik dat je een probleem hebt.

aaten (0), 13 jaar geleden

Mark: Had je inmiddels al een oplossing gevonden voor het probleem? Ik heb inderdaad ook error 48 oftewel sensormat defect (stoeldetectie). Onder de stoel zit wel een stekker met 5 kabels waarvan het lijkt dat deze naar de sensormat loopt. Als je deze los trekt krijg je een error 47 ipv 48 oftewel algemene error op de sensor.

Weet iemand al hoe je deze kunt manipuleren zodat de boel dus altijd afgaat?

@John. als je zorgt dat de airbag altijd afgaat krijg je nooit een probleem, je krijgt eerder een probleem als die niet afgaat als je geknoeid hebt. airbags zijn nog steeds niet verplicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.