Mazda 626: Airco probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 cc

In september 2010 heb ik een 626 gekocht uit 2000. Bij een proefrit kwam ik erachter dat de airco niet werkte. Vervolgens hebben ze bij de Mazda garage koudemiddel toegevoegd en de airco werkte weer. In de wintertijd regelmatig de airco aangezet voor de smering.
Afgelopen week weer de airco aangezet maar helaas geen koude lucht. De pomp/ventilator slaat wel aan als ik de airco inschakel. De zekeringen heb ik doorgemeten en zijn in orde. Verder geen evtuele lekkages opgemerkt. Weet iemand wat het probleem dan eventueel nog kan zijn?

Mazda 626 Dave

Geplaatst door Mazda 626 Dave (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

1. Het systeem zal over te weinig koudemiddel beschikken, dan zit er toch ergens een lekkage.
Er is dus nog voloende druk om de airco in werking te stellen, maar van koelen is weinig sprake.

2. Er zit een verstopping in het systeem, dat eventueel door een defect expansieventiel veroorzaakt wordt.

Laat het systeem controleren op druk en lekkage.

Mazda 626 Dave (0), 13 jaar geleden

Dank je wel TheoStek.

Morgen gaan ze hem nakijken ik ben benieuwd en laat je nog iets weten.

ron62 (0), 13 jaar geleden

Ik heb precies het zelfde probleem de ventilator en de pomp slaan aan maar koelen doet hij niet. De condensor en de droger/filter zijn in 2007 vervangen.
Ik heb over 2 weken een afspraak dan word het systeem afgeperst en kijken wat het probleem is.
Ben benieuwd wat ze bij jou vinden

Mazda 626 Dave (0), 13 jaar geleden

De diagnose is gesteld: een lekke condensor (voor de radiator), verder geen verstoppingen.
Helaas niet vervangen ivm dat de dealer die geen garantie meer geeft (garantie termijn net verstreken) en ik mijn airco pas 2x gebruikt heb....jammer! Kosten: 500 euro. Misschien weet iemand een goedkoper alternatief?

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

deze info is verwijdert; niet relevant aan het probleem

Moderator.


Oh, sorry hoor. Even vergeten dat dealers afzeiken niet mocht. Punt is dat de condensor bij deze auto's een bekend zwak punt is en eigenlijk het eerste is waar je naar moet kijken als een airco snel leegloopt. Dat lijkt mij relevant genoeg.

ron62 (0), 13 jaar geleden

[quote=Mazda 626 Dave]De diagnose is gesteld: een lekke condensor (voor de radiator), verder geen verstoppingen.
Helaas niet vervangen ivm dat de dealer die geen garantie meer geeft (garantie termijn net verstreken) en ik mijn airco pas 2x gebruikt heb....jammer! Kosten: 500 euro. Misschien weet iemand een goedkoper alternatief?[/quote]
Ja dat is vaak het probleem bij mijn vorige auto was de condensor ook lek, dat koste ook iets van € 500,00 ik heb dat toen niet laten maken.
Bij deze auto is de condensor en de filter in 2007 vervangen dus hopen dat deze nog goed zijn

Misschien kan je alles zelf demonteren wat voor de condensor zit , de condensor laten vervangen en vullen en dan zelf alles weer monteren , ik neem aan dat dat aardig in de kosten scheelt
Je kan informeren wat het dan gaat kosten.
Ben benieuwd !!

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Je mag volgens mij niet zelf aan de airco sleutelen. Bovendien kun je er makkelijk bij komen; je verdient niet zoveel door zelf te sleutelen. De condensor voor deze auto is een erg duur onderdeel.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Je mag wel aan het ac syteem sleutelen, je mag alleen niet leeg halen en/of terug vullen.

Mazda 626 Dave (0), 13 jaar geleden

In mei ga ik de condensor en droogfilter zelf vervangen, daarna laten afvullen bij een airco station.
Ik houdt jullie op de hoogte en bedankt voor de tips!

Mazda 626 Dave (0), 12 jaar geleden

Vorige week de condersor en droogfilter besteld bij winparts, kosten: 72 euro voor de condensor en 11 euro voor een droogfilter. Verder boutjes en nieuwe rubbere o-ringetjes vernieuwd, kosten 5 euro. Maandag 6 juni wordt de airco opnieuw afgeperst en gevuld, kosten 75 euro. Totale kosten: 175 euro incl. verzendkosten onderdelen. Dit ipv 500 euro bij de dealer. Uiteraard wel afwachten of alles goed gaat werken. Ik houdt jullie op de hoogte.

ron62 (0), 12 jaar geleden

[quote=Mazda 626 Dave]Vorige week de condersor en droogfilter besteld bij winparts, kosten: 72 euro voor de condensor en 11 euro voor een droogfilter. Verder boutjes en nieuwe rubbere o-ringetjes vernieuwd, kosten 5 euro. Maandag 6 juni wordt de airco opnieuw afgeperst en gevuld, kosten 75 euro. Totale kosten: 175 euro incl. verzendkosten onderdelen. Dit ipv 500 euro bij de dealer. Uiteraard wel afwachten of alles goed gaat werken. Ik houdt jullie op de hoogte.[/quote]
Ja dat scheelt nogal wat geld , als je het laat doen is het meeste wat je betaald arbeidsloon maar dat heb je zelf nu verdient , ja nu maar hopen dat alles dicht is :-)

Bij mij konden ze geen lekkage vinden er zat nog 450 gram in de airco , dus hebben ze 150 gram erbij moeten doen in totaal gaat er 600 gram in
De airco werkt nog steeds is wel lekker met die warme dagen

Gr

Mazda 626 Dave (0), 12 jaar geleden

Gisteren de airco laten afvullen (700 gram) en werkt perfect!
De komende tijd afwachten of dat zo blijft natuurlijk, zo niet dan komt er weer een verhaaltje bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.