Mazda 323: Aircowerking

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Afgelopen week airco laten testen omdat deze niet meer werkte.

Diagnose is dat het ventiel, welk op de kachel zit, niet meer functioneert. Volgens de aircospecialist moet hiervoor het hele dashboard gedemonteerd worden.

Klopt dit?, of heeft iemand een andere oplossing voor dit probleem?.

Mvg

riod

Geplaatst door riod (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 13 jaar geleden

weet niet welk ventiel op de kachel zit!!!!
Kachel en airco zijn 2 aparte dingen maar werken toch samen.
Heb al 1000-den auto's onder handen gehad maar dit verhaal kan ik nog niet.
Of gaat het over het expansieventiel?

Grtz, Pascal

riod (0), 13 jaar geleden

Beste Pascal

Bedankt voor je reactie. kan goed zijn dat het een expansieventiel is. ze hebben me een schema laten zien, waarop te zien was dat er een ventiel van de airco niet meer werkte, dit zat in de buurt van de kachel. heb er zelf niet zoveel verstand van. Wel werd gezegd dat dit onderdeel niet meer werkte, en dat daardoor de airco niets meer deed.

Het zit inderdaad op een vervelende plek. Vind het erg zuur dat daardoor het hele dashboard gedemonteert dient te worden. Daarom hoop ik dat iemand een andere oplossing weet. Als er inderdaad geen andere oplossing is, heb ik hier vrede mee. Ook werd verteld dat de geschatte kosten rond de 500 euro liggen.

Mvg,

R.Odekerken

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Volgens mijn gegevens is de hele koelunit te demonteren zijn door het dashboardkastje en het zijpaneel weg te halen. Ik zie ook geen ventiel in de koelunit zitten. De buizen komen rechtstreeks in het motorcompartiment uit. Ik zou eerst maar eens informeren bij een andere airco specialist.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Ricardo, als ik mijn gegevens bekijk op bouwjaar van jouw auto ! resulteert dit in een ac uitvoering wat een expansieventiel heeft.
Deze zit die niet op de plaats waar de zogenaamde airco specialist jouw erop heeft gewezen, volg de airco leidingen naar het schutbord ! daar zou je het expansieventiel moeten zien zitten.

riod (0), 13 jaar geleden

Beste Theo.

ik ga hier zeker achteraan. hou je op de hoogte.

Gr,

Ricardo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.