Mazda 323: uitlaat en raammechanisme

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Hallo Allemaal,

Wij hebben 2 problemen namelijk het raammechanisme die niet meer werkt. Het raam aan de bestuurderskant wil niet meer open maar het motortje hoor je wel. Zou dit iets kunnen zijn wat te repareren is of dienen we het volledig te vervangen?

Ook moeten we de middendemper, katalysator, achterdemper en een tussenstuk vervangen. Het tussenstuk wat tussen de middendemper en katalysator komt kunnen we echter nergens vinden. Heeft iemand een idee of dit stuk een bepaalde naam heeft en waar het te krijgen is?
En als we een achterdemper bestellen is dit dan altijd incl het gedeelte wat aan de middendemper bevestigd dient te worden?
Heb nog nooit van mijn leven een uitlaat hoeven te vervangen en weet dus niet hoe dit allemaal zit. en iemand een idee wat het kost bij een garage om het eronder te zetten en te lassen?

Middendemper (origineel) hebben we en ook een universele katalysator (deze dient er tussen gelast te worden)

Het gaat om de mazda 323F hatchback die eind 1998 in productie is gegaan. Echt heel erg moeilijk om voor deze auto bepaalde onderdelen te vinden.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groetjes Bianca

kayra

Geplaatst door kayra (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ilspeed (0) PRO, 13 jaar geleden

Van je raam is waarschijnlijk een van de staaldraden die het raam op en neer laten gaan geknapt, geen idee of je die los voor de 323 kunt kopen. De uitlaat bestaat uit 4 delen: de zogenaamde eerste demper (een heel kort bochtje) mazda artikelnr:zl06-40-300A, de katalysator met een stuk eraan vast mazda artikelnr:ZL05-20-600A, dan weer een uitlaatdemper mazda artikelnr:zl06-40-300A en als laatste de einddemper mazda artikelnr:zl06-40-100B.
Maar als ik vragen mag waarom moet bijvoorbeeld de katalysator vervangen worden? is mega duur en gaat niet echt vaak kapot (bij normaal gebruik) Katalysator kost bij mazda rond de 1000 euro!. Op ebay duitsland vindt ik na een korte zoektocht al een midden en einddemper voor 99 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.