Mazda 121: auto begint te stotteren wanneer verlichting gevoerd wordt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

wij hebben beetje een vreemd probleem met onze mazda 121 ( fiesta model) uit 1998.

tijdje geleden begon de auto erg stotterig te lopen bij erg vochtig weer, en sloeg daardoor soms ook gewoon af tijdens het rijden. nu het wat mooier weer wordt zijn de problemen al stuk minder geworden, echter begint hij nog steeds vreemd te doen als het wat vochtig wordt of als ik de verlichting aan doe.

vooral dit laatste zorgt vaak voor de problemen, indien ik de koplampen inschakel begint de motor lager in toeren te lopen, springt de benzinemeter op en neer dat het een lieve lust is en slaat hij soms gewoon af.
het probleem lijkt grotendeels gekoppeld te zijn aan het voeren van de verlichting.

de auto rijdt verder gewoon hartstikke goed, echter als het avond wordt en we lampen voeren gaat hij lopen bokken. het is echter niet altijd raak, soms doet ie het voor weken niet, en dan ineens begint het probleem weer...

ben al bij de dealer geweest, en die raadde mij aan de regelcomputer te vervangen. dit zou een optie zijn, echter aangezien hij geen garantie kon geven of het hielp maar daar dit onderdeel wel veel geld moest kosten willen we daar niet direct aan.

het vreemde is eigenlijk, indien we zonder verlichting rijden gaat alles goed, zodra de verlichting aankomt springt de benzinemeter op en neer en slaat de auto dus soms zomaar af..

hoop dat iemand dit probleem herkend of een idee heeft waar te laten zoeken...

turbulence

Geplaatst door turbulence (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dit riekt naar een massaprobleem.

Controleer alle aansluitingen van accu naar chassis en motorblok op corrosie en vastzitten, Bij enige twijfel goed zuivermaken en opnieuw vastzetten, daarna netjes inspuiten met tectyl.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.