Mazda 121: Schokkende moter

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn bolhoedje heeft last van een schokkende en inhoudende motor. Dit doet zich voor bij warme motor en alleen bij lage snelheden/toerentallen. Op de snelweg of boven de 80 km per uur rijd ie prima. Ook merk ik dat de motor niet altijd hetzelfde stationaire toerental heeft. Dat wil zeggen, de ene keer als je hem start is het toerental lager of hoger dan de andere keer. Wat ook al is voorgekomen is dat de motor bij stoppen niet direct terug komt in stationair toerental. De verdelerkap, rotor en bougiekabels zijn vervangen. Ook heb ik injectorreiniger gebruikt. Ik heb op dit forum meerdere soortgelijke meldingen hierover gevonden. De oplossingen die gegeven zijn zijn:

Aan witte schroefje draaien bij rechtervoorscherm. Waar dient dit systeem voor. Wie kan mij uitleggen wat dit doet?
De ecu resetten. Wat is dit en waar zit hij?
Defecte gaskleppositiesensor. Waar zit die en kun je hem vervangen?

Ik heb het witte schroefje verdraaid maar geen effect geconstateerd. Als je een van de rubberen afsluitdopjes er af haalt dan zit er olie in. Is dit normaal?

Wat zou het probleem kunnen zijn?

cmaes

Geplaatst door cmaes (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bertvb (0), 17 jaar geleden

Clemens,

weet niet of dat bij jouw bolhoedje ook zo is, maar zie her en der de topics over hetzelfde verschijnsel en soms de oorzaak van een vervuilde stappenmotor.

gr. Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.