Mazda Premacy: Blokkering gaspedaal

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Bij het starten met een koude motor wordt het gaspedaal ongeveer 1 minuut geblokkeerd. Je kunt het pedaal dus niet verder intrappen. Omdat je toch probeert weg te rijden zet je kracht op het gaspedaal waarna de wegstuift zodra de blokkering opgeheven is. We hebben de auto al voor dit euvel naar een garage (geen dealer) gebracht maar daar konden ze het probleem niet vinden. Ze dachten aan een defect gashuis.

truusesveld

Geplaatst door truusesveld (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robertverbeek (0) PRO, 15 jaar geleden

De gasklep in het gasklephuis blijft plakken door koolafzetting. Dit is heel eenvoudig op te lossen door het gasklephuis te reinigen, hier zijn verschillende soorten spuitbussen voor te koop.
Eventueel met een harde tandenborstel of fijn schuurpapier de koolresten verwijderen.

Willem Mazda (0), 14 jaar geleden

Ik had precies hetzelfde probleem. Volgens de dealer was dit inderdaad eenvoudig op te lossen door het reinigen van het gasklephuis. Dit heeft hij tijdens de kleine beurt ook gedaan en daarmee was het probleem opgelost. Kostte ca. 15 euro.

Bertvb (0), 14 jaar geleden

klopt, is een kwaaltje van deze auto's. Heb ik ook gehad
Aanzuigbuis eraf, met schone doek en carburateur reiniger goed het gasklephuis schoonmaken en weg probleem.

Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.