Mazda Premacy: Zwetende carterpan en en gescheurd uitlaat spruitstuk.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1840 cc FP 84 KW

Al sinds een paar jaar wordt ik door mijn dealer, na de APK, gewezen op het feit dat mijn carterpan "doorzweet", dus lekt. Echter tot nog toe nauwelijks tot gen olieverbruik.
Ik denk nu echter dat er wel iets verbruik begint op te treden, dus ik zit er aan te denken de carterpan te vervangen.

Nu is de vraag, is dit zelf te doen zonder gebruik van een hefbrug? En waar moet ik dan speciaal op letten?

Verder makt de wagen tijdens de koude start erg veel lawaai wat na ong. 100 mtr rijden alweer weg is. Ik dacht aan een lekke uitlaat. Dat is door mijn dealer bevestigd met dien verstande dat de werkplaats vrijwel zeker is dat er een scheurtje in het uitlaatspruitstuk zit.
Kosten ong. € 550.
Dus mijn 2-de vraag, is dit te lassen?

Dank voor tips en antwoorden

ekeuris

Geplaatst door ekeuris (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sandertjuhhh (0), 15 jaar geleden

je kunt het spruitstuk waarschijnlijk wel laten lassen maar laat het wel door een ervaren doen want als het goed is is hij van giet ijzer ik heb et ook eens laten lassen werd mij afgeraden want dit zou te zwak zijn rij er nu alweer 2 jaar mee verder en niks aan de hand het is waarschijnlijk wel een zwakker punt daar waar het gelast word

paulmichiel (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is de pest van Japanners, doordat ze geen olie lekken verrot de carterpan. Snel een nieuwe (laten) plaatsen, brug lijkt mij essentieel om dit goed te doen.

ekeuris (0), 15 jaar geleden

Oke, bedankt voor de antwoorden. Het spruitstuk wordt sowieso gerepareerd. Carter moet ik nog even over denken. De lekkage is niet zo groot op dit moment.

paulmichiel (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is niet verstandig want rondom het gaatje is de rest al heel krokant hoor. Bij wijze van spreken een steentje er tegenaan en de boel lekt als een zeef.

ekeuris (0), 15 jaar geleden

Dat begrijp ik, maar m'n dealer vertelt me al 3 jaar dat het carter lekt en tot nog toe geen of nauwelijks olie verbruikt. Vorige jaar zelfs 8000 km gereden tijdens de vakantie, zonder enig probleem. Dus ik houdt de boel goed in de gaten.

ekeuris (0), 15 jaar geleden

Overigens zie ik in de 'Vraagbaak' dat het vervangen van de carterpan niet echt moeilijk is. Ik moet er alleen onder kunnen. Dus misschien met een minibrug. Ik ben ook al aan het zoeken naar een DHZ garage inde buurt met een hefbrug. Ben bang dat ook hier m'n dealer een klein kapitaal voor vraagt. Een carterpan kost me ong. € 70,00 incl. pakking en aftapplug.

fastbreakrijder (0) PRO, 15 jaar geleden

Vervangen is goed zelf te doen, maar ik ga met paulmichiel mee.
Voor 70 euro zou ik geen risico op motorschade durven lopen, ook niet na 3 jaar...

ekeuris (0), 15 jaar geleden

Tot zover allemaal bedankt voor de goede tips. Ben bezig om uit te zoeken hoe ik het makkelijkst de carterpan kan vervangen. Zelf of laten doen.

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Als je verder niets hoeft los te halen, dan is het goed te doen als de auto op oprijbokjes staat. Ik heb dat bij mijn vorige auto (geen Mazda) ook zo gedaan. Ik zou de nieuwe carterpan van buiten wel goed in de zinkspray en tectyl zetten. Voor 70 euro koop je geen origineel en die roest dus -waarschijnlijk- flink sneller dan de huidige!

ekeuris (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.