Mazda Premacy: div. dashbord lampjes branden zo nu en dan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

2 weken geleden Dynamo vervangen vanwege vastgelopen as. 2e hands gekocht en aangesloten.
Sindsdien gingen meestal bij het starten 4 lampjes branden van Handrem, ABS, anti wielspinregeling en van de dynamische stabiliteitsregeling.
Na herstart gingen de lampjes nog wel eens uit, maar na sommige( de ene keer langer als de andere keer) kilometers beginnen ze soms ook weer te branden.
De accukabels nog een keer losgehaald om te kijken of dat nog resultaat had, maar helaas.
Wat kan hier de oorzaak van zijn?

mazdapnp

Geplaatst door mazdapnp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

andere dynamo monteren!!! degene die je gemonteerd hebt is not ok... heb t zelf ook meegemaakt met premacy...

mazdapnp (0), 13 jaar geleden

Hallo Bunky,

Bedankt voor je snelle reactie.
Heb vandaag bij het bedrijf waar ik dynamo vandaan heb, de kwestie aan de orde gesteld.
Ze zorgen kosteloos voor een andere, wordt morgen bij m'n werkgever bezorgd. ik zorg dat de dynamo die ze als eerste hebben geleverd terug naar het bedrijf gaat als de tweede wel goed werkt.
Je hoort nog van me Ga morgenavond de andere inbouwen.

groet Nico

robertverbeek (0) PRO, 13 jaar geleden

ABS sensor kapot, even uit laten lezen

mazdapnp (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Je zit warm met je opmerking.
Met dat ik de Dynamo vanaf de onderzijde wou los halen viel m'n oog op de binnenkant van het rechterwiel (waarvan ik drie weken geleden het lager vervangen heb) waar ik o.a bij de ABS sensor en de binnenkant van het wiel vaseline zag. Deze vaseline, die bij het pakket van het lager zat en die ik gebruikt heb om de naaf in te smeren. Er was ondanks de kering toch wat doorgekomen. Om te bekijken wat nu werkelijk de oorzaak was heb ik de dynamo dus nog maar even laten zitten. Even aankijken hoe het nu gaat.

groet Nico

mazdapnp (0), 13 jaar geleden

Probleem nog niet opgelost na 2e ruil dynamo te hebben geplaatst.
Zal morgen eerst de computer laten uitlezen, kijken of ik daar nog wat wijzer van worden.
Kwam vrijdag in het begin van de avond een mogelijke oorzaak van de het vastlopen van de oorspronkelijke dynamo (as) tegen: met dat ik alleen nog de bedrading moest aansluiten begon het net te regen(auto stond buiten op oprijbruggen) Begon het te druppen uit de goot bij de voorruit, precies boven de dynamo. Gauw een zeiltje gepakt en dat over de voorruit gelegd. Daarna geen tijd meer gehad om wat aan de auto te doen. morgenavond eens testen of de goot ook lekt als de auto gewoon horizontaal staat.

Verder heeft de motor zo nu en dan kuren 1 op 10 keren dat als je gas heb losgelaten om de auto uit te laten rijden de motor soms wel en soms bijna stilvalt. En dat zowel op Gas als op Benzine. Bobine soms minder goed aan het worden? Er staat nu 209.000 km op de teller.

Hebben jullie nog ervaring met, wat op het typeplaatje van de dynamo nog van invloed is? volgens het autosloop bedrijf niet veel
Op m'n oorspronkelijke:

Oorspr 1e verv 2e vervanging
FPG6 FP 43 FP34 A
A2 TB 7791 2307 A2 TB0191 A2 TB0191A
12 V 80 Amp 12 V 80 Amp 7218 12 V 80 Amp 8914

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

er zit verschil in dynamo's voor de premacy met of zonder traction control!! er zijn niet heel veel premacys met TCS dus het vinden van een goeie gebruikte wod dus wat lastiger.. waarschijnlijk als je m uit laat lezen staat er in de abs/tcs module een fout zoals: intern elektronisch defect. ben maanden bezig geweest tussendoor kijken meten nog een keer alles check check en weet nu niet meer precies wát er nou gebeurde met de dynamo maar HIJ was en is de boosdoener... dacht dat t te maken had met toerentalsignaal vanuit dynamo naar abs module maar weet t niet helemaal zeker... zou dus maar duidelijk zeggen tegen je leverancier dat het een dynamo moet zijn van een premacy MET abs EN traction control!! succes

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Dat lijkt me sterk. Eerst moet het ABS systeem worden uitgelezen om de fout te achterhalen!

mazdapnp (0), 13 jaar geleden

Van uitlezen is het nog niet gekomen, doordat ik gistermiddag van werk terug reed, begon het net te regenen. Dat kwam mooi uit. Ik gelijk thuis controleren of het lekte op die zelfde plek als vrijdag avond. Ja inderdaad, ik gauw een doek eronder gestopt ter voorkoming dat de restdruppels water op de de dynamo terecht. Hier vlakbij hangt ook ook stekker van het motormanagement. Heb gisteravond eerst eens gekeken hoe het zat met die goot voor de voorruit, toen eerst maar provisorisch een stuk ducktape onderaan de voorruit geplakt, alsook de stekker met ducktape ingeplakt. en ook nog een doek geklemd
Tot slot vroeg ik m'n zoon die van het weekend mee naar Heerenveen was geweest of de lampjes begonnen te branden na een regenbui, dat bleek op de heenweg het geval te zijn geweest, op de terug weg niet ma(misschien nog nat te zijn geweest na regenbui.
Nu in ieder geval dus twee dagen gereden zonder (de) lampjes die gingen branden, en zonder af en toe een haperende motor.

Als de lekkage de oorzaak gaat worden is een ding nog niet logisch te verklaren: waarom bij de vorige dynamo de lampjes niet gingen branden bij een regenbui (misschien is de lekkage toegenomen) branden.

Wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.