Mazda Premacy 2003: Premacy 1.8 bjr 2003 airbag code 22

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds enige tijd knippert het airbag lampje (tweemaal lang, korte pauze, tweemaal kort, langere pauze). Volgens mij code 22. Bij mijn garage zeggen ze nu dat het de detector voor het kinderstoeltje is in de bijzittersstoel. reparatie plm 700 euro.

Als ik google tref ik zowel de melding aan dat het de crashsensor (rechts) zou kunnen zijn of de sensor van de linker zij airbag.

Wie kan mij vertellen wat de code voor dit model betekent en waar de sensoren zitten.

aanvulling 20-10-2010

Ik heb vandaag de voorbumper er af gehaald om eens te kijken of ik daar soms iets aantref wat de sensoren zouden kunnen zijn. Omdat ik geen idee heb hoe zo'n sensor eruit zou kunnen zien heb ik foto's gemaakt die hieronder staan. Wie weet wat ze zijn ? of heeft evt een foto van een crashsensor.

"sensor" ??? rechts voor:
opschrift: 7123-2655


soortgelijke "sensor" ???? links

"sensor"???? midden voor de radiator
opschrift : L7841 G518 B32

zelfde sensor maar nu los

nog een "sensor" maar deze zit boven in het motorcompartiment onder de ruitenwissers

Alvast bedankt! Wilbert

wilbert61b

Geplaatst door wilbert61b (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

links en rechts zijn massapunten dus niks met airbag te maken, voorin in t midden is wel n crashsensor die is dus voor inpact van voren, zij-crashsensoren zitten in de 'b'stijl verwerkt dus daar waar het gordelmechanisme zit van de voorstoelen... succes

wilbert61b (0), 13 jaar geleden

Hallo Bunky,

Bedankt voor je reactie! Kan ik weer mee verder. Ik ga eea openmaken en zal dan evt weer foto's plaatsen.

Wilbert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.