Mazda 626: hoe weet ik dat hij op tijd staat

Bouwjaar: 1990

ik ben bezich om uit te zoeken waarom mijn auto zo warm word en krijg het advies om de pomp na te kijken en de thermostaat. ook word versteld dat het ook zo kan zijn dat hij niet op tijd staat. maar hoe weet ik dat? kan ik dat ergens aan zien? is er eev herkennings punt??

Mulsim

Geplaatst door Mulsim (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Simon

Bovenste distributiekap demonteren, merkteken op nokkenastandwiel moet tegenover elkaar staan, en merkteken op krukaspoelie moet op T staan, maar dat is NIET de reden dat de motor op zo`n korte tijd gaat koken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Thermostaat zal wel dicht blijven staan. Laat de motor eens lopen stationair en voel of de onderste radiateur slang op een gegeven moment warm wordt. Zo ook de onderste helft van de radiateur. Wel opletten dat hij niet te heet wordt, dus op de meter kijken. Slaat je vin wel aan?

Mulsim (0), 18 jaar geleden

opgelost!!!!!!!! JEEEEHH.. ik heb de thermostaat eruit geplukt en de timing gedubbel checkt en hij doet het (zonder thermostaat) maar hoe kan het nou dat hij niet wil starten met de thermostaat erin?? heeft dan de pomp teveel weestand?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Proficiat Simon, toch de thermostaat. Heeft tijdens de reparatie misschien de auto op contact gestaan? (lege accu)

Mulsim (0), 18 jaar geleden

nou uhm... nee ik heb de booster en steeds bij gehad.. ik moet tijdens het starten vlink pompen op de gas. maar als hij 1x start dan blijft hij ook gewoon netjes draaien

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Simon

Slaat de motor bij iedere start slecht aan, ook als die al even gelopen heeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.