Mazda Xedos-9: kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo siem,

Mijn kachel wordt niet warm, airco doet het wel.
Ik heb de thermostaat al vervangen, de kachelklep motor regelt ook als ik hem bedien.
Ik heb ook de regeleenheid van acc verv. en nog wordt hij niet warm.

Groetjes john

tahalea

Geplaatst door tahalea (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Xedos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

voel eens of allebei de slangen die naar de kachelradiateur gaan warm zijn als de motor goed op temperatuur is.
als dit niet zo is,zit-ie verstopt.

ee6driver (0), 16 jaar geleden

Beste,

Ik had/heb hetzelfde probleem met mijn verwarming. De uitlaat van mijn kachel bleef koud. Ik heb deze echter met de tuinslang doorgespoten en daardoor leek het probleem opgelost. toch merk ik op dat ik in de wagen nog steeds geen echt warme lucht binnenkrijg (max 25 graden) en enkel lauwe lucht als de airco aanstaat. Wanneer ik met een temperatuur(afstands)metertje de temp controleer dan zie ik dat de ingaande temp rond de 70 ligt en uitgaande 50. Mijn vraag is nu; zijn deze temp normaal. Koelwater zou toch 90 graden ofzo moeten hebben? En is een temp verschil van 20 graden normaal, of betekend dit dat de kachel nog steeds deels vertstopt zit? Liefst zou ik het volledige koelcircuit willen reinigen met een Bardahl (of ander merk) product, maar heb schrik dat de losgeweekte deeltjes mijn motorblok zouden kunnen verstoppen. Heeft hier iemand ervaring mee?
Bijkomende vragen voor de xedos 9 kenners: wanneer ik de verwarming manueel verstel van min (16 gr) tot max (29 gr) hoor ik de stelmotor pas werken vanaf een 22tal graden. Kan iemand dit bevestigen
Tot slot: Is de kachel makkelijk te demonteren, of moet het dashboard eruit? Maw kan iemand mij de exacte locatie van de kachel aanduiden?

Alvast bedankt,

Mvg,

Tommy

AS1 (115), 16 jaar geleden

[quote=ee6driver]Liefst zou ik het volledige koelcircuit willen reinigen met een Bardahl (of ander merk) product, maar heb schrik dat de losgeweekte deeltjes mijn motorblok zouden kunnen verstoppen.[/quote]
Je kunt soda gebruiken. Schijnt goed te werken.
Wellicht kun je de ingaande en uitgaande slang van de kachel losmaken, onderste slang afklemmen en dan het middel in de bovenste slang erin gieten. Even middagje laten zitten en dan doorspoelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Xedos of stel zelf een nieuwe vraag.