Mazda Mazda 323: Kachelradiator

Bouwjaar: 1990

Ik vermoed dat de kachelradiator van mijn 323 uit 1990 verstopt zit aangezien de verwarming niet meer goed functioneerd. Het koelsysteem werkt overigens prima, motor komt om temperatuur en slangen richting interieur worden ook warm dus zal waarschijnlijk de kachelradiator dan wel zijn echter hoe kom ik hier het beste aan? Moet ik daarvoor het hele dashboard eruit halen?

Maurice7552

Geplaatst door Maurice7552 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als beide slangen die door het schutbord naar de kachelradiateur gaan warm worden is de radiateur niet verstopt. In dat geval zal eerder de kachelklep (die lucht langs de kachel moet leiden) niet meer werken...

Als één van de slangen koud blijft dan kan je het beste beide slangen losnemen en proberen met een tuinslang oid de boel door te spoelen. Dashboard openhalen is nogal wat werk, en zou ik alleen doen als je de kachelradiateur niet open krijgt met doorspoelen en vervangen de enige overblijvende optie is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.